Πέντε σκηνές σeξ που σόκαραν τον κόσμο

Πέντε σκηνές σeξ που σόκαραν τον κόσμο

Πέντε σκηνοθέτριες περιγράφουν την στιγμή που δεν μπορεί να ξεφύγει από το -κινηματογραφικό- μυαλό τους.

Το σεξ -όπως και το γυμνό- δεν έχει λείψει από τη μεγάλη οθόνη. Υπάρχουν καυτές στιγμές που έχουν καθορίσει την βιομηχανία του κινηματογράφου και έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη μας. Το Playboy μίλησε με 5 σκηνοθέτριες και τις άφησε να περιγράψουν την δική τους καυτή στιγμή που δεν μπορεί να ξεφύγει από το μυαλό τους.

Lulu Wang (Η Γραμματέας, 2002)

Την πρώτη φορά που παρακολούθησα την «Γραμματέα» του Steven Shainberg ήταν σε μία μικρή οθόνη φορώντας ακουστικά, στο εργαστήριο πολυμέσων του κολλεγίου. Μου ανατέθηκε να την παρακολουθήσω αναφορικά με το μάθημα της φεμινιστικής θεωρίας μου. Άλλοι φοιτητές στο εργαστήρι παρακολουθούσαν διαφορετικές ταινίες στις δικές τους μικροσκοπικές οθόνες αλλά περιστασιακά κάποιος περνούσε από το γραφείο μου και αναρωτήθηκα αν με τσάκωσαν φευγαλέα να βλέπω την Maggie Gyllenhaal στα τέσσερα μ’ ένα καρότο στο στόμα. Ή μήπως να τους σόκαρε βλέποντας τον James Spader ν’ αυνανίζεται; Με το να γίνομαι μάρτυρας μίας τέτοιας σεξουαλικής σχέσης, μ’ έκανε ηδονοβλεψία; Μάλλον όχι. Κάνοντας κάτι τέτοιο σ’ έναν δημόσιο χώρο, μ’ έκανε να αισθάνομαι πως προσελκύω την προσοχή των άλλων και βίωσα όλη τη ντροπή και τον ενθουσιασμό αυτής της ιστορίας. Το γεγονός πως ασχολήθηκα με αυτή την ταινία ενεργά, μου άνοιξε τα μάτια ώστε να εξερευνήσω τη γυναικεία επιθυμία στον κινηματογράφο.

Guinevere Turner (King Kong, 1976)

Σε ηλικία 13 ετών είδα το remake της ταινίας King Kong που πρωταγωνιστεί η Jessica Lange. Εκεί υπάρχει μία σκηνή όπου ο King Kong την κρατά στο χέρι του, την χαϊδεύει με το γιγαντιαίο δάχτυλό του, της τραβά το κολιέ και για δευτερόλεπτα το φόρεμα της είναι έτοιμο να βγει, πριν το μαζέψει. Θεωρούσα πως η Jessica Lange ήταν το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο εκείνη την στιγμή και πιστεύω πως ταυτίστηκα περισσότερο με τον King Kong. Όπως ακριβώς κι εκείνος, γνώριζα πως ήταν υπέροχη αλλά μακριά από το πεδίο μου. Ήταν μήπως ένα πρώιμο σημάδι της σεξουαλικότητάς μου που ταυτίστηκα έντονα με τη σεξουαλικότητα ενός γιγαντιαίου παρεξηγημένου πλάσματος;

Monica Beletsky (Day and Night, 1991)

Είδα το Day and Night της Chantal Akerman σε μία προβολή στο κολέγιο, όταν η Akerman ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια και είχα την ευκαιρία να γευματίσω μαζί της αρκετές φορές, διότι μία από τις συγκατοίκους μου ήταν μαθήτριά της. Στο Day and Night ήταν η πρώτη φορά που είδα μία γυναίκα με μεγάλα, σγουρά μαλλιά και μεγάλη μύτη (σαν εμένα) ως πρωταγωνίστρια και το αντικείμενο της επιθυμίας σε μία ταινία. Η Julie είναι απόλυτα σίγουρη και άνετα με το σώμα της και δεν απολογείται για τις σεξουαλικές τις επιθυμίες, παρότι συχνά μένουν ανικανοποίητες. Οι σκηνές του σεξ ποικίλλουν, από αισθησιακές σε χιουμοριστικές και αδιάφορες. Όταν παρακολούθησα την ταινία ήταν σαν να είχα ζήσει μία ολόκληρη σχέση. Σαν ένας μύθος και ντοκιμαντέρ ταυτόχρονα. Ποτέ δεν είχα δει μία ταινία όπου οι ηθοποιοί, οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες να είναι τόσο ευάλωτοι και εκτεθειμένοι και παρόλα αυτά να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

April Wolfe (Ολέθρια Σχέση, 1987)

Οι σκηνές σεξ του Adrian Lyne είναι σαν να έχουν δημιουργηθεί από κάποιον που τις έχει δοκιμάσει ήδη στο κρεβάτι του. Στην ταινία Ολέθρια Σχέση, η Glenn Close και ο Michael Douglas επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρω. Όπως ακριβώς οι πρωταγωνιστές σε ταινίες δράσης εκμεταλλεύονται άριστα το περιβάλλον τους ώστε να κάνουν πιο φυσική την παρουσία τους, έτσι ακριβώς συμβαίνουν και με τις σκηνές σεξ στις ταινίες του Adrian Lyne. Η σκηνή του σεξ μέσα στο ασανσέρ έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου. Το ασανσέρ ανεβαίνει, οι φωτισμοί παίζουν και μας χαρίζουν μία σκηνή σεξ που θυμίζει χορογραφία.

Karen McCullah (Γαλάζια Λίμνη, 1980)

Είναι η ταινία που καθόρισε τα παιδικά μου χρόνια. Ο Christopher Atkins και η Brooke Shields ήταν τόσο όμορφοι, ευτυχισμένοι, ελεύθεροι και ζούσαν απομονωμένοι σ’ ένα τροπικό νησί με όλα τα καλά στην κατοχή τους. Όταν έκαναν σεξ, το έκαναν απλά για να το κάνουν. Ήταν τόσο αγνό και σαρκικό. Και είχαν ένα αξιοζήλευτο μαύρισμα. Επισκέφτηκα το νησί για διακοπές αρκετές φορές και πάντα έφερνα στο μυαλό μου αυτές τις σκηνές. Ονειρευόμουν να ζήσω κι εγώ τέτοιες στιγμές.

Πηγή: playboy.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ