Νίκος Μουτούσης: Αυτός ήταν ο πρώτος σύζυγος της Νόνικας Γαληνέα – Τα 3 παιδιά και το άγνωστο επάγγελμά του (pic)

Νίκος Μουτούσης: Αυτός ήταν ο πρώτος σύζυγος της Νόνικας Γαληνέα – Τα 3 παιδιά και το άγνωστο επάγγελμά του (pic)

Πέθανε λίγο πριν κλείσει τα 85.

Η Νόνικα Γαληνέα πέρασε στην αιωνιότητα έξι μέρες πριν κλείσει τα 85 της χρόνια. Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο Νίκος Μουτούσης με τον οποίο απέκτησε 3 παιδιά. Ποιο ήταν το άγνωστο επάγγελμά του;

Μπορεί για την ίδια ο δεσμός της με τον Αλέκο Αλεξανδράκη να έπαιξε καθοριστική πορεία στην προσωπική της ζωή, ωστόσο υπήρξε και άλλος ένας άντρας στη ζωή της εξίσου σημαντικός. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η έκκληση της οικογένειάς της για την κηδεία.

Διαβάστε επίσης: Πανελλαδικές 2023: Η ατάκα της χρονιάς – «Έβαλα τη φανέλα της Λίβερπουλ για να έχω τη νοοτροπία του νικητή» (vid)

Παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτούση, νευρολόγο στην Ελλάδα, και έζησαν στο Παρίσι για 5 χρόνια όπου έκαναν τρία παιδιά τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα (γ.1957) και την Μαρία-Αμαλία (γ.1961). Η Αριέττα Μουτούση έχει σημαντική πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση ενώ και η Αμαλία Μουτούση έχει πολύ σημαντική πορεία στο χώρο του θεάτρου.

Η μεγάλη Κυρία του θεάτρου Νόνικα Γαληνέα ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον ψυχίατρο Νίκο Μουτούση στα μέσα της δεκαετίας του ’50, στην Κηφισιά.

Η Νόνικα Γαληνέα και ο Νίκος Μουτούσης στο γάμο τους
Η Νόνικα Γαληνέα και ο Νίκος Μουτούσης στο γάμο τους

Ένας παραμυθένιος γάμος με την ηθοποιό απαστράπτουσα στο κεντημένο με πέρλες νυφικό της από τον ιταλικό οίκο «Gattinoni», συνδυασμένο με ένα εκπληκτικό οικογενειακό δαντελένιο πέπλο.

Όπως η ίδια αναφέρει στην υπέροχη αυτοβιογραφία της «Η ζωή μου», μετά τις μαθητικές σπουδές σε Φλωρεντία και Ζυρίχη, αποφασίζει να μετακομίσει στο Λονδίνο όπου μετά από παρότρυνση του καλού της φίλου Ανδρέα Βουτσινά σπουδάζει στην Δραματική Σχολή «Webber Douglas School of Singing and Dramatic Art».

Στην επιστροφή της στην Ελλάδα γνωρίζει τον νεαρό Έλληνα γιατρό, ο οποίος είναι ένας από τους γοητευτικότερους άντρες της Αθήνας και σύντομα η γνωριμία θα εξελιχθεί σε γάμο. Το ζευγάρι μετακομίζει στο Παρίσι λόγω μετεκπαίδευσής του στην Ιατρική, όπου και θα αποκτήσει τις δίδυμες κόρες Αλέξια και τη γνωστή και ταλαντούχα ηθοποιό Αριέττα Μουτούση.

Η Νόνικα Γαληνέα με την κόρη της, Αριέττα Μουτούση
Η Νόνικα Γαληνέα με την κόρη της, Αριέττα Μουτούση © (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Μετά από πέντε χρόνια έγγαμου βίου, οι έντονες διαφωνίες και η ασυμφωνία χαρακτήρων του ζευγαριού θα οδηγήσει στη λήξη του γάμου, με τη Νόνικα να επιστρέφει στην Ελλάδα με τις δύο κόρες της, ενώ είναι έγκυος και στην Αμαλία Μουτούση.

Στη νέα της ζωή στην Αθήνα εισάγεται στο Θέατρο Τέχνης και οι σπουδές δίπλα στον Κάρολο Κουν θα είναι η αρχή μιας τεράστιας και επιτυχημένης θεατρικής διαδρομής γεμάτη μεγάλους ρόλους ρεπερτορίου και δυνατές ερμηνείες στα σημαντικότερα έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Πηγή: Αthensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ