
Είναι ο υπεύθυνος πίσω από την πρόσφατη «εκτόξευση» του MasterChef όταν τα υπόλοιπα ριάλιτι «κατέρρευσαν».
Ο Νικόλας ο οινοχόος είναι, φυσικά, ένας από τους κεντρικούς και πολυαγαπημένους μας χαρακτήρες από το «Κωνσταντίνου και Ελένης», που μέχρι και στις μέρες μας, 27 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της σειράς, παρακολουθούμε σε επαναλήψεις, ενώ πολλοί το μνημονεύουν ακόμη και σε χιουμοριστικά βιντεάκια στα social media.
«Το “Κωνσταντίνου και Ελένης” έγινε από το 1998 έως το 2000 και μέχρι και σήμερα παίζει στις επαναλήψεις. Δεν μπορώ να το παίρνω άσχημα. Γενικώς οι άνθρωποι που θα συναντήσω στον δρόμο έχουν καλή διάθεση. Στη δουλειά μπορεί να μην είναι καλό και καθόλου γιατί τυποποιείσαι. Δεν μπορείς να το αποβάλεις. Έχω λάβει σχόλια στο θέατρο ότι δεν είμαι ίδιος με τον ρόλο μου στην τηλεόραση. Όταν έκανα τη σειρά ήμουν ακόμα στη σχολή. Τα πρώτα χρόνια μετά ήταν λίγο περίεργο και για εμένα», ανέφερε σε πρόσφατη σπάνια του συνέντευξη ο Στέργιος Νένες.
Η επαγγελματική στέγη που βρήκε μετά το «Κωσνταντίνου και Ελένης» και η ιδέα που «απογείωσε» το MasterChef
Ο ίδιος είχε λάβει μέρος και στο ριάλιτι «Bar» ως δημοσιογράφος. Στη συνέχεια εργάστηκε στον πρώτο κύκλο της «Φάρμας», σε τρεις σεζόν του «MasterChef», στο «Asia Express» και το «Globetrotters» ως μέλος της παραγωγής και και δημιουργός κάποιων σεζόν, με τελευταία συμμετοχή ως ηθοποιός στο «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ.
Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι στην πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του MasterChef ήταν ο κατεξοχήν υπεύθυνος. Ήταν εκείνος, που είχε αναφέρει την ιδέα της «μπριγάδας», την οποία η παραγωγή υιοθέτησε με άμεσα εξαιρετικά αποτελέσματα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Για όσους πιθανώς δεν το γνωρίζουν και δεν έχουν παρακολουθήσει, στην επαγγελματική κουζίνα ο όρος «μπριγάδα» (brigade) προέρχεται από τα γαλλικά και σημαίνει ταξιαρχία. Η μπριγάδα αναφέρεται στο σύνολο των εργαζομένων στα πόστα μιας επαγγελματικής κουζίνας. Η οργανωτική δομή υπογραμμίζει τη σκληρή δουλειά και την απαιτούμενη οργάνωση για την επιτυχή έκβαση στη «μάχη» της κουζίνας, δηλαδή την ικανοποίηση των πελατών. Στο MasterChef αυτός που έφερε τη λέξη «μπριγάδα» στην κουζίνα ήταν ο Στέργιος Νένες και την αποκάλυψη έκανε ο chef Λεωνίδας Κουτσόπουλος.
Στο ερώτημα για το αν «σπρώχνουν» τους παίκτες για να βγάλουν συναισθήματα στο ριάλιτι, απάντησε: «Το πρόγραμμα υπάρχει επειδή μπαίνουν κάποιοι να ζήσουν κάτω από μία συνθήκη. Η συνθήκη αυτή σε βάζει κάτω από ένα καθεστώς πίεσης, είτε είναι η πείνα, είτε να ταξιδεύεις με 1 ευρώ. Αυτό που συμβαίνει με αυτούς που συμμετέχουν, ειδικά τα πρώτα χρόνια, γιατί τώρα είναι πιο υποψιασμένοι οι παίκτες, είναι ότι όσο και αν την έχουν συζητήσει τη συνθήκη, όσο και να τους την περιγράψουμε, όταν τη ζεις είναι αλλιώς. Τρως το σοκ σου».
Τέλος, για το εάν υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη, σχολίασε: «Υπάρχουν και δύσκολα και άγρια περιστατικά. Υπάρχουν και άκρα. Σε ό,τι αφορά εμένα και τα προγράμματα που συμμετείχα δείχναμε μόνο ό,τι συνέβαινε και χωρίς καθοδήγηση. Αυτό που έμπαινε σε αξιολόγηση ήταν το “αυτό πόσο σκληρό είναι;».
Πηγή: athensmagazine.gr