Βραζιλία – Ισπανία 2-1 (παρ., 1-1 κ.δ) – Ο Μάλκομ έδωσε το χρυσό στην Βραζιλία!

Βραζιλία – Ισπανία 2-1 (παρ., 1-1 κ.δ) – Ο Μάλκομ έδωσε το χρυσό στην Βραζιλία!

Στο 108’ ο Μάλκομ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ισπανίας, έκανε το 2-1 και χάρισε στην Βραζιλία το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Βραζιλία επικράτησε με 2-1 της Ισπανίας (1-1 η κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Χρυσός σκόρερ για τη Σελεσάο ο Μάλκομ, ο οποίος στο 108’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ισπανών και χάρισε στην Βραζιλία το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο. Ο επιθετικός της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή πριν την έναρξη της παράτασης και κατάφερε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Οι Βραζιλιάνοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια, εάν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Στο 38’ οι Λατινοαμερικάνοι αστόχησαν σε πέναλτι με τον Ριτσάρλισον, αλλά κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ, όταν στο 45+2’ ο Ματέους Κούνια έκανε το 1-0, μετά την εξαιρετική πάσα που του έδωσε ο Ντάνι Αλβες.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ριτσάρλισον έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο επιθετικός της Εβερτον δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της Βραζιλίας και στο 61’ οι Ισπανοί ισοφάρισαν από το… πουθενά, με την γκολάρα του Ογιαρθάμπαλ. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης μάλιστα παραλίγο οι Ιβηρες να… τεζάρουν τους Βραζιλιάνους, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε ο Χιλ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο έξτρα μισάωρο, με τον Μάλκομ στο 108’ να κάνει το 2-1 και να χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη, αλλά και το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε τις φάσεις:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ