Μπαχ: «Στο Παρίσι θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μίας νέας εποχής» (pic)

Μπαχ: «Στο Παρίσι θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μίας νέας εποχής» (pic)

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι αθλητών βρέθηκαν (1 και 2 Οκτωβρίου) στη Λωζάνη προκειμένου, με επίκεντρο τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, να συζητήσουν, στο 11ο διεθνές φόρουμ αθλητών (IAF), τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους αθλητές και το Ολυμπιακό Κίνημα.

Μέλη από 181 εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές, 54 διεθνείς ομοσπονδίες, ο παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ (WADA), η διεθνή Παραολυμπιακή επιτροπή (IPC), οι οργανωτικές επιτροπές για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και μέλη της διοικούσας επιτροπής της Διακήρυξης Αθλητών και εκπρόσωποι από την παγκόσμια ένωση Ολυμπιονικών, βρέθηκαν στη Λωζάνη το διήμερο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ΔΟΕ.

Διαβάστε επίσης: Μαρινάκης: Ξένος αρχιδιαιτητής τώρα και τέλος ο Μάνταλος ή χειρόφρενο στο πρωτάθλημα

«Ασφαλής άθληση, οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, η συμμετοχή μεμονωμένων αθλητών με ρωσικό ή Λευκορωσικό διαβατήριο υπό ουδέτερη σημαία σε διεθνείς αγώνες κατά την περίοδο των προκριματικών, και η αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων να ενώσουν τον κόσμο σε ειρηνικό ανταγωνισμό και να συμβάλουν στην ειρήνη και την κατανόηση ήταν όλα μέρος της συζήτησης. Επίσης η κατάσταση των αθλητών από χώρες και περιοχές που επλήγησαν από τους πάρα πολλούς πολέμους και συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, η ψηφιοποίηση του αθλητισμού, με την τεχνητή νοημοσύνη σε ανάπτυξη και η αυξανόμενη δημοτικότητα των esports, η ένταξη νέων αθλημάτων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, η διάρκεια παραμονής των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Μπορείτε όλοι να ανυπομονείτε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, που θα είναι οι Αγώνες μιας νέας εποχής», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. «Θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα προγραμματιστούν και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις της Ολυμπιακής ατζέντας μας. Θα είναι βιώσιμοι, αστικοί, χωρίς αποκλεισμούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 θα είναι επίσης οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες με ισότητα των φύλων. Η ΔΟΕ έχει διαθέσει ακριβώς τον ίδιο αριθμό ποσοστώσεων σε αθλητές και αθλήτριες», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ