Η Πολωνία θα στείλει στρατιώτες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (pic)

Η Πολωνία θα στείλει στρατιώτες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (pic)

Ενισχύσεις από την Πολωνία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις για να συμβάλει στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, ενώ η Γαλλία βρίσκεται σε συναγερμό αντιμετωπίζοντας την απειλή επιθέσεων.

«Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις θα ενταχθούν στον διεθνή συνασπισμό που έχει συσταθεί από τη Γαλλία για να υποστηρίξει την προετοιμασία και την ασφάλεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», δήλωσε ο Βλάντισλαβ Κοσίνιακ-Καμίτζ στα social media.

Διαβάστε επίσης: Μπαλτάκος για μπάχαλο με τελικό Κυπέλλου, Εθνική και Πογέτ

«Μια ειδική ομάδα αποτελούμενη από στρατιώτες μας, συμπεριλαμβανομένων και σκύλων ανιχνευτών, θα αναπτυχθεί στο Παρίσι. Ο κύριος στόχος της θα είναι να αναλάβει επιχειρήσεις για τον εντοπισμό εκρηκτικών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γενικού επιτελείου του πολωνικού στρατού, «οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί». «Βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας μιας +task force+ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε η Τζοάνα Κλέιζμιτ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε την περασμένη Κυριακή, αμέσως μετά την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας όπου έχασαν τη ζωή τους 143 άνθρωποι, να ανεβάσει το σχέδιο Vigipirate (το σύστημα προειδοποίησης εθνικής ασφάλειας της Γαλλίας) στο μέγιστο επίπεδο, τέσσερις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ