Μάχη μεταξύ «δράκων» και «αετών» με φόντο το κύπελλο Πορτογαλίας (pics)

Μάχη μεταξύ «δράκων» και «αετών» με φόντο το κύπελλο Πορτογαλίας (pics)

Ο τελικός κυπέλλου στην Πορτογαλία δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο ζευγάρι. Από την μία η πρωταθλήτρια Πόρτο και από την άλλη η «διψασμένη» για τίτλο Μπενφίκα, είναι έτοιμες να προσφέρουν το δικό τους μοναδικό θεάμα.

Η ώρα του 80ου τελικού κυπέλλου Πορτογαλίας πλησιάζει, με τις Πόρτο και Μπενφίκα να αναμένουν την πρώτη σέντρα. Οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας «συγκρούονται» μετά από 16 χρόνια σε μία δική τους «ρεβάνς» του πρωταθλήματος.

Από την μία οι «δράκοι» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, δίνουν το παρών για 31η φορά και θα προσπαθήσουν να πανηγυρίσουν την 17η κατάκτηση της ιστορίας τους. Παράλληλα, μετά την κορυφή του πρωταθλήματος, θέλουν να αναδειχθούν για πρώτη φορά νταμπλούχοι, μετά το 2010/11. Μάλιστα, εκείνη η χρονιά, ήταν και η τελευταία που η Πόρτο κέρδισε τον θεσμό. Στο πρωτάθλημα, η δυναμική της ήταν ασυναγώνιστη και κατάφερε να τερματίσει με πέντε βαθμούς διαφορά από την Μπενφίκα.

Από την άλλη, οι «αετοί» των δικών μας, Ανδρέα Σάμαρη και Οδυσσέα Βλαχοδήμο, παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί», για να ολοκληρωθεί ευχάριστα η σεζόν. Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και την αλλαγή προπονητή, η ομάδα της Λισσαβόνας είναι «διψασμένη» για διάκριση και ποντάρει στην ιστορία που έχει στην διοργάνωση. Συγκεκριμένα, κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών αλλά και τίτλων, καθώς αυτή θα είναι η 37η παρουσία της ενώ, αν το κατακτήσει, θα είναι το 27ο κύπελλο στο μουσείο της.

Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες σε τελικό, ήταν το 2004, όταν η Μπενφίκα επικράτησε με 2-1 στην παράταση επί της Πόρτο, με τον Τάκη Φύσσα, να είναι ο σκόρερ του νικητήριου γκολ. Η πρώτη σέντρα στο Κοΐμπρα, θα πραγματοποιηθεί στις 22:15 και θα μεταδοθεί από το Mega.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ