Το φλερτ ΠΑΟΚ – Ουζουνίδη και η διορία

Το φλερτ ΠΑΟΚ – Ουζουνίδη και η διορία

Το να κατασταλάξουν στον ΠΑΟΚ εντός 48 ωρών άρα και να ενημερώσουν και τον Ουζουνίδη, ήταν πιο απίθανο από να μάθεις πως σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ασκητέψει στο Άγιο Όρος.

Δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι βάζελος, να ασχολείσαι με τα κοινά της ομάδας και να ενημερώνεσαι από τα πράσινα ρεπορτάζ, για να καταλάβεις πως ο θεμέλιος λίθος του φετινού Παναθηναϊκού, είναι ο Ουζουνίδης!

Αυτός τον κρατάει όρθιο, σε περίπτωση που για κάποιον λόγο αποχωρήσει, η πράσινη διατηρητέα μονοκατοικία των πάλαι ποτέ αριστοκρατών ενοίκων, θα καταρρεύσει.

Στους «πράσινους» δεν υπάρχει ιδιοκτήτης-χρηματοδότης, υπάρχει μια διοίκηση που δεν εμπνέει σε τέτοιο βαθμό ώστε τα μέλη αδυνατούν να πείσουν ακόμα και πρώην συναδέλφους τους να σπαταλήσουν έστω λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους, οι παίκτες είναι λογικό να έχουν ως προτεραιότητα μεταγραφή σε ομάδα που θα τους πληρώνει στην ώρα τους.

Εκείνος λοιπόν που έστω και με τα ψέματα καταφέρνει να διατηρεί την ομάδα σε αξιοπρεπές επίπεδο είναι ο προπονητής, λόγω ικανότητας, πείσματος και συναισθηματικών δεσμών με το σύλλογο.

Το ότι ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε πρόσφατα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, είναι κάτι που παρέμεινε ερμητικά κλειστό εντός των γραφείων της Μικράς Ασίας, αλλά και του προπονητή, που δεν είχε ιδιαίτερους λόγους να το διαρρεύσει.

Τον λόγο θα τον καταλάβετε διαβάζοντας όλο το στόρι.

Για τον Ουζουνίδη υπήρχε σε γενικές γραμμές θετική άποψη στον ΠΑΟΚ από τότε που ήταν στον Πανιώνιο, όπως άλλωστε και για τον Γιάννη Αναστασίου, τον προηγούμενο προπονητή που άφησε τη σφραγίδα του στη Λεωφόρο.

Η θετική άποψη δεν έλεγε πολλά από μόνη της βέβαια, άσχετα αν ενισχύθηκε από την εξαιρετική -τηρουμένων των αναλογιών- εικόνα των πρασίνων πέρσι και του αναπάντεχου διπλού στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, όταν οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν με ένα κράμα αναπληρωματικών και αμούστακων παιδιών από την Κ20, κερδίζοντας τον κυπελλούχο και φαβορί για πρωτιά στα πλέι οφ.

Το όνομα του Ουζουνίδη δεν ήταν αυτό που θα έκανε γκελ στον κόσμο, στη διοίκηση, ούτε στο Σαββίδη, που στις επιτελικές επιλογές έχει πάντα λόγο.

Εκείνη την περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε προπονητή με τον οποίον όπως όλα έδειχναν θα συνέχιζε, η τραγική πορεία της ομάδας στα πλέι οφ όμως μαζί με κάποια προβλήματα που προϋπήρχαν και με αφορμή το καταστροφικό φινάλε επανήλθαν στο προσκήνιο, ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε αρχές Ιουνίου να ψάχνει για προπονητή, χωρίς μάλιστα να έχει κάνει προεργασία, αφού η παραμονή Ίβιτς ήταν δεδομένη.

Σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης λοιπόν μια και η ομάδα ξεκινούσε προετοιμασία σε 3 εβδομάδες κι ο καινούργιος προπονητής που ακριβώς επειδή θα ήταν νέος δε θα μπορούσε να πρωτοεμφανιστεί την παραμονή, ψιλοχάθηκε η μπάλα.

Ο Σαββίδης ήταν παραδοσιακά υποστηρικτής του δόγματος πως στον πάγκο του ΠΑΟΚ αξίζει να κάθεται κορυφαίο όνομα με εμπειρία, τσεκαρισμένη αξία, αναγνωρισμένες διακρίσεις και φιλοδοξίες!

Άντε να τον πείσεις όμως πως το ίδιο ψάχνουν η Μπάγερν και η Μίλαν όλοι οι κορυφαίοι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι και πως όσο βαθιά κι αν έβαζε το χέρι στην τσέπη, ήταν σχεδόν αδύνατον να δελεάσει έναν καταξιωμένο και με κίνητρο προπονητή, που θα έβλεπε τον εαυτό του στο ανυπόληπτο Ελληνικό πρωτάθλημα, μόνο σε ρόλο Τομ Χανκς στο Ναυαγό. Ειδικά όταν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει την ευκαιρία συμμετοχής στα προκριματικά του C;L.

Εκτός αυτού, ούτε η ατζέντα του Μίχελ φημιζόταν για την επάρκειά της, με τον τελευταίο να παίζει σε σταθερή βάση το ρόλο του yesman αφενός, έχοντας κολλήσει στο όνομα του Λουτσέσκου αφετέρου.

Ο Ιβάν δεν ψηνόταν με το Ρουμάνο, θα του είχε δώσει την ευκαιρία νωρίτερα άλλωστε, μια και η πρώτη φορά που είχε ακούσει κολακευτικά λόγια για εκείνον, ήταν από το στόμα του Βρύζα.

Την ίδια στιγμή άκουγε και εισηγήσεις τρίτων, είτε άτυπων συμβούλων του όπως ο Βούκιτς που πρότεινε Στανόγεβιτς, είτε στελεχών εντός ομάδας που έδειχναν Ουζουνίδη.

Ο Ιβάν έδωσε το ΟΚ να ξεκινήσουν επαφές με όλους για να ξεσκαρτάρει βασικά τους διαθέσιμους από τους μη, δεν υπήρχε λόγος να συζητάνε για έναν προπονητή που δεν ήθελε να έρθει.

Έτσι, μίλησαν και με τον Ουζουνίδη.

Συζήτηση έγινε όχι πρόταση, γιατί αν ίσχυε το δεύτερο ο Ουζουνίδης θα είχε ντυθεί στ’ ασπρόμαυρα.

Ο ίδιος ήθελε να καθίσει στον ασπρόμαυρο πάγκο, γι αυτό κι όταν συνειδητοποίησε πως η κουβέντα αφορούσε μια διερευνητική επαφή θέλοντας ταυτόχρονα να μη κλείσει μια πόρτα χωρίς να έχει ανοίξει μια καινούργια, ούτε να εκτεθεί στα μάτια των Παναθηναικών, έδωσε στον ΠΑΟΚ προθεσμία 48 ωρών.

»Εάν με θέλετε, θα με ενημερώσετε εντός του επόμενου διημέρου για να υπογράψουμε, αν παρέλθει το 48ωρο δεν υπάρχει λόγος να επανέλθετε»..

Το να κατασταλάξουν στον ΠΑΟΚ εντός 48 ωρών άρα και να ενημερώσουν και τον Ουζουνίδη, ήταν πιο απίθανο από να μάθεις πως σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ασκητέψει στο Άγιο Όρος.

Ο Μίχελ συνέχιζε πυρετωδώς την ενδελεχή αναζήτηση, googlάροντας »diashmoi proponhtes me pergamhnes, kataxiwmenoi kai me dipsa gia diakriseis», ο Σαββίδης οραματιζόταν έστω το σωσία του Μουρίνιο να εισβάλει στα γραφεία καβάλα σε άσπρο άλογο, ο Βούκιτς επέμενε για το Στανόγεβιτς, ο οποίος όμως επίσης δε γέμιζε το μάτι κανενός.

Η πλάκα είναι πως ο Μίχελ, αν και είχε προτείνει Λουτσέσκου εξ’ αρχής, δεν ήθελε να χαλάσει το χατίρι κανενός. Όταν τον ενημέρωναν για το ενδεχόμενο Ουζουνίδη, απαντούσε »very good coach, very good, i agree», στα καπάκια του έλεγαν πως παίζει κάποιος Στανόγεβιτς, η ίδια καραμέλα »very good coach, very good, i agree»…

Όλο αυτό το μπάχαλο που διαβάσατε, ωχριά μπρος στο φινάλε του παραμυθιού, μια και ο επίλογος αποτυπώνει όλη την πραγματικότητα.

Οι συσκέψεις οι συζητήσεις και οι ανταλλαγές απόψεων διήρκεσαν συνολικά μια εβδομάδα και δεν μπορείτε να φανταστείτε που κατέληξαν.

Στον Ουζουνίδη!!!

Όταν ο τελευταίος ενημερώθηκε πως είναι η τελική επιλογή αρνήθηκε μια και το 48ωρο είχε παρέλθει 120 ώρες πριν, ο ΠΑΟΚ κατέληξε αναγκαστικά στο Στανόγεβιυς, με τη συνέχεια να είναι γνωστή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ