Δοκιμές από τη FIFA για χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε περιπτώσεις οφσάιντ

Δοκιμές από τη FIFA για χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε περιπτώσεις οφσάιντ

Η FIFA προχωράει τις δοκιμές για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε περιπτώσεις οφσάιντ, με στόχο να είναι όλα έτοιμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Η FIFA, με την βοήθεια της τεχνολογίας, κάνει την διαφορά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, ξεκινάει τις δοκιμές για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε περιπτώσεις οφσάιντ, με στόχο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Σύμφωνα με την «Times», οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βρίσκονται σε συζητήσεις με τρεις εταιρείες για την δημιουργία αυτού του επαναστατικού συστήματος. Ο σκοπός της νέας τεχνολογίας είναι να βοηθήσει τους διαιτητές στο VAR, να αποφασίσουν πιο άμεσα υπάρχει ή όχι οφσάιντ.

Όπως είναι λογικό, πρόκειται για μία εφεύρεση που θα κάνει την διαφορά το άθλημα, καθώς το μηχάνημα θα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να αποφεύγει τα λάθη. Θα έχει την ικανότητα να ανιχνεύει την στιγμή που η μπάλα φεύγει απ’ τα πόδια του ποδοσφαιριστή, αλλά και το σημείο που βρίσκεται ο επιτιθέμενος την ίδια ώρα.

Τέλος, θα υπάρξει συμφωνία για την ενσωματώση VAR στις χαμηλότερες κατηγορίες, με μικρότερο κόστος, καθώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μεγάλες δαπάνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ