Η Μπάγερν του Φλικ ή η Μπαρτσελόνα του Πεπ; Ποιά είναι η καλύτερη ομάδα με το 6/6; (poll)

Η Μπάγερν του Φλικ ή η Μπαρτσελόνα του Πεπ; Ποιά είναι η καλύτερη ομάδα με το 6/6; (poll)

Η Μπάγερν του Χάνσι Φλικ επικράτησε της Τίγκρες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και έκανε το απίθανο 6/6! Ένα τρομερό επίτευγμα, το οποίο ωστόσο το είχε καταφέρει νωρίτερα μία άλλη ομάδα πριν από έντεκα χρόνια... Η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα! Ποια πιστεύεις πως είναι η καλύτερη ομάδα ανάμεσα σε αυτές τις δύο... υπερομάδες;

Κι όμως τα κατάφερε! Η Μπάγερν του Χάνσι Φλικ επικράτησε με 1-0 της Τίγκρες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και έφτασε σε ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό επίτευγμα. Ένα επίτευγμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο…

Οι Βαυαροί έφτασαν στο 6ο τρόπαιο μέσα σε μόλις λίγους μήνες και έκαναν το 6/6, φτάνοντας σε ένα απίστευτο κατόρθωμα. Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Γερμανίας, Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σούπερ Καπ Γερμανίας και Ευρώπης και τέλος, Πρωταθλήτρια Κόσμου! Όλα αυτά μέσα σε μόλις έξι μήνες!

Μάλιστα, από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Χάνσι Φλικ, η Μπάγερν έχει ποσοστό νικών στο 85% (!), έχει λιγότερες ήττες (5) από τρόπαια (!), ενώ κατακτά έναν τίτλο ανά 11 παιχνίδια!

Όσο απίθανο και να ακούγεται όμως, η Μπάγερν δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει έξι τρόπαια μέσα σε μία σεζόν. Πρώτη που έφτασε σε αυτό το σπουδαίο ρεκόρ, ήταν η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Εκείνη η φοβερή ομάδα των «μπλαουγκράνα» και κατά πολλούς η κορυφαία ομάδα που έχει εμφανιστεί στην ιστορία της στρογγυλής Θεάς, με το αρχοντικό «τίκι-τάκα».

Τη σεζόν 2008/09, στην πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να φτάσουν στο 6/6 και να γράψουν ιστορία. Παρότι η σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι Καταλανοί πήραν μπρος… και από τότε δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω.

Η ομάδα του Πεπ διέσυρε τη Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου» με εκείνο το εκκωφαντικό 6-2, ενώ συνολικά στο πρωτάθλημα κατάφερε να σκοράρει 5+ γκολ, επτά φορές! Στο Κύπελλο επικράτησε της Μπιλμπάο στον τελικό με 4-1, ενώ στο Champions League κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0. Οι «μπλαουγκράνα» πρόσθεσαν και τους τρεις εναπομείναντες τίτλους αργότερα (Σούπερ Καπ Ευρώπης, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) και έκαναν το τρομερό 6/6.

Αφού λοιπόν έχετε στο πιάτο… τα κατορθώματα των δύο αυτών φοβερών ομάδων, έχετε τη δυνατότητα να ψηφίσετε και να επιλέξετε την καλύτερη… των καλύτερων! Η Μπάγερν του Φλικ ή… η Μπαρτσελόνα του Πεπ; Ποιά είναι η καλύτερη ομάδα με το 6/6 λοιπόν;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ