Η θέση της ECA και η στήριξη στην UEFA (Pic)

Η θέση της ECA και η στήριξη στην UEFA (Pic)

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) με ανακοίνωσή της στρέφεται κατά της European Super League και των 12 ομάδων που την στηρίζουν, παίρνοντας το μέρος της UEFA.

Tα πάνω κάτω έχει φέρει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η επικείμενη δημιουργία της κλειστής ευρωπαϊκής σούπερ λίγκας η οποία θα περιέχει μόνο τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρώπης. Συγκεκριμένα 12 από τα κορυφαία club έχουν ήδη συμφωνήσει να ενταχθούν στη νέα λίγκα με την UEFA να αντιδρά άμεσα και να απειλεί πως θα αποκλείσει αυτές τις ομάδες από τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Αντίδραση υπήρξε ωστόσο και από την ECA πρόεδρος της οποίας είναι ο Αντρέα Ανιέλι και πραγματοποίησε έκτακτη τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Κυριακής (18/4) ωστόσο καμία από τις 12 ομάδες δεν έδωσε το παρών. Μάλιστα ούτε ο ίδιος ο Ανιέλι πήρε μέρος αφού είναι από τους υποστηρικτές της νέας λίγκας και προεδρεύων ήταν ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Άγιαξ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα η ECA αργότερα, τονίζει ότι είναι κατά της απόφασης των 12 για τη δημιουργία της κλειστής λίγκας και τάσσεται στο πλευρό της UEFA επισημαίνοντας ότι είναι υπέρ των όσων έχουν συμφωνηθεί και αναμένεται να επισημοποιηθούν αύριο (19/04) για την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 2024 κι έπειτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ