European Super League : Το χρονικό των πιο… τρελών ωρών στην ιστορία του ποδοσφαίρου

European Super League : Το χρονικό των πιο… τρελών ωρών στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η European Super League φτάνει και τυπικά στο τέλος της πριν καλά - καλά αρχίσει. Από τις φήμες της Κυριακής, στις ανακοινώσεις της Δευτέρας, στη μεγάλη συνέντευξη του Πέρεθ και στη… διάλυση… Όλο το χρονικό των πιο τρελών ωρών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

European Super League is over… Σχεδόν 60 ώρες μετά τη δημιουργία της, η κλειστή Super League έχει απομείνει με δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα αργήσουν να πετάξουν και αυτές λευκή πετσέτα…

60 ώρες που θα μείνουν ωστόσο για πάντα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δώδεκα πλούσιες οικογένειες προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στο άθλημα του λαού, στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς για αυτούς, ο κόσμος μίλησε και τους χάλασε έστω και προσωρινά τα σχέδια.

Το10.gr μάζεψε όλα τα μεγάλα γεγονότα αυτών των (σχεδόν) τριών ημερών. Από τις φήμες του απογεύματος της Κυριακής, στις μαζικές ανακοινώσεις των ομάδων που θέλησαν να επισημοποιήσουν τη δημιουργία της ESL τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Δηλώσεις από Τσέφεριν, «ντου» φιλάθλων και ποδοσφαιρόφιλων στα social media, ανάλυση από τον Πέρεθ και τελικά… διάλυση! Όλο το χρονικό των πιο τρελών ωρών στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Απόγευμα Κυριακής: Το πρώτο… μπαμ!

Την ώρα που η αγωνιστική δράση εξελισσόταν κανονικά σε όλα τα πρωταθλήματα, έσκασε η «βόμβα» της European Super League. Από το πουθενά! Όλα τα Μέσα του πλανήτη άρχισαν να βγάζουν στη φόρα το σχέδιο των «μεγάλων» της Ευρώπης.

Δώδεκα ομάδες έδιναν μορφή στο όνειρο της European Super League. Η κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα μεταξύ των μεγαλύτερων ομάδων έπαιρνε σάρκα και οστά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, έριχναν «μαύρη» πέτρα με στόχο το δικό τους κλειστό πρωτάθλημα.

Οι πρώτες αντιδράσεις

«Είναι η απόλυτη ντροπή! Πρέπει να αντισταθούμε όλοι! Είναι απόλυτη απληστία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι απατεώνες. Οι ιδιοκτήτες των κλαμπ αυτών δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και την ιστορία πάνω από 100 ετών που έχει σε αυτή τη χώρα, με φιλάθλους που έχουν ζήσει και αγαπήσει αυτές τις ομάδες». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γκάρι Νέβιλ στον αέρα του Sky Sports.

Ο Άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν από τους ανθρώπους που έφτιαξαν κατά κάποιο τρόπο όλο το μεγάλο κίνημα κατά της ESL.

Χαμός επικράτησε και στα Social Media, όπου φίλαθλοι και άνθρωποι του χώρου εξέφρασαν ανοιχτά την εναντίωση τους στο συγκεκριμένο πλάνο, περιμένοντας με αγωνία τις εξελίξεις…

Ξημερώματα Δευτέρας: Η «βόμβα» ενεργοποιήθηκε

01:00 ώρα Ελλάδος. Η «βόμβα» της European Super League ενεργοποιήθηκε. Η κλειστή λίγκα έγινε επίσημη και από τις 12 ομάδες που έκαναν μαζικές ανακοινώσεις.

Πρόεδρος – επικεφαλής ο Φλορεντίνο Πέρεθ, αντιπρόεδρος ο Αντρέα Ανιέλι. Οι 12 σύλλογοι άφηναν στα κρύα του λουτρού την UEFA και το ίδιο το… ποδόσφαιρο.

Οι ραγδαίες εξελίξεις, οι φωνές του πλανήτη και το… βέτο του Τζόνσον

Αναμενόμενα, όλη η Δευτέρα κύλησε γύρω από την European Super League. Όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε με αγωνία τα όσα γινόντουσαν και λεγόντουσαν από τα μεγαλύτερα «κεφάλια» του ποδοσφαίρου.

Ντόρτμουντ και Μπάγερν ανακοίνωσαν πως έριξαν «άκυρο» στην κλειστή λίγκα. Δεν θα μπορούσαν και αλλιώς από τη στιγμή που ακολουθούν κατά γράμμα τον κανόνα του «50+1»…

Η UEFA από την άλλη έκανε λόγο για παράνοια και άρχισε να απειλεί με αποκλεισμό από όλες τις εθνικές διοργανώσεις για τους ποδοσφαιριστές των 12 ομάδων. Με αποκλεισμό από τα πρωταθλήματα απειλήθηκαν και οι 12 ομάδες, οι οποίες πάντως δεν φάνηκαν να συγκινούνται ιδιαίτερα…

Κάπου εκεί μπήκαν αναμενόμενα και οι φίλαθλοι των ομάδων μέσα στην όλη υπόθεση. Όλοι οι Άγγλοι οπαδοί των Big-6 βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να φωνάζουν κατά των διοικήσεων των ομάδων τους. «Ντροπή – Η ομάδα ανήκει σε εμάς», ήταν μερικά από τα πανό των φιλάθλων της Λίβερπουλ.

Μεσα στο «παιχνίδι» άρχισαν να μπαίνουν και οι κυβερνήσεις, με τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, να ασκεί… βέτο στις ομάδες της Αγγλίας για τη συμμετοχή τους στην ESL.

Τσέφεριν κατά Ανιέλι και η δηλώσεις του Πέρεθ

«Δεν έχω δει ποτέ ξανά έναν άνθρωπο που να λέει τόσα πολλά ψέματα. Μίλησα μαζί του το Σάββατο και μου είπε πως όλα ήταν ψέματα. Η απληστία εξατμίζει όλες τις ανθρώπινες αξίες. Δε γνωρίζαμε πως είχαμε φίδια τόσο κοντά μας, τώρα όμως το ξέρουμε».

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν έβγαζε στη φόρα τον Αντρέα Ανιέλι που ήταν ένας εκ των βασικών παραγόντων της ESL. Ο ισχυρός άνδρας της UEFA χαρακτήριζε «φίδι» τον Ιταλό, ο οποίος ωστόσο δεν αντέδρασε.

Αντιθέτως, ο Φλορεντίνο Πέρεθ βγήκε στον αέρα και μίλησε για όλο το πλάνο. Ο Ισπανός ανέλυσε την ESL και ουσιαστικά έβγαζε στη σέντρα την UEFA. 

Οι φίλαθλοι μίλησαν – Το ποδόσφαιρο σώθηκε!

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Τσέλσι με την Μπράιτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μαζεύτηκαν εκατοντάδες φίλαθλοι και φώναξαν κατά της ESL. Οι εικόνες που είδε όλος ο πλανήτης ήταν απίστευτες. Χιλιάδες άνθρωποι, ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό. Για τη διάλυση της European Super League.

Μέχρι και ο Πετρ Τσεχ χρειάστηκε να μιλήσει με τους φιλάθλους για να τους ηρεμήσει. Το… κακό ή μάλλον καλό, είχε ήδη γίνει, καθώς αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Η Τσέλσι ήταν η πρώτη ομάδα που έριξε τη «βόμβα» της αποχώρησης.

Το ντόμινο ξεκίνησε και ακολούθησαν όλες οι αγγλικες ομάδες, πριν έρθουν τελικά και οι υπόλοιπες, πλην των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα…

Η φωνή του απλού λαού ήταν αρκετή για να αλλάξει το σχέδιο της καταστροφής του ποδοσφαίρου. Οι «μεγάλοι» δεν άντεξαν την πιέση αυτή, καθώς ο κόσμος δεν επέτρεψε να του πάρουν το άθλημα του. Το ποδόσφαιρο σώθηκε. Τουλάχιστον για τώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ