Η Τρόμσο επιτίθεται σε Κατάρ και FIFA με… νέα φανέλα! (pic)

Η Τρόμσο επιτίθεται σε Κατάρ και FIFA με… νέα φανέλα! (pic)

Η Τρόμσο πρωτοστατεί βγάζοντας νέα φανέλα κατά του Κατάρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για ακόμη μια φορά η Τρόμσο αποφάσισε να τα βάλει με το Κατάρ για τις συνθήκες εργασίας στη χώρα εν όψει Μουντιάλ.

Ο Νορβηγικός σύλλογος πρωτοστατεί σε αυτή τη καμπάνια και αυτή τη φορά αποφάσισε να το κάνει με τις νέες φανέλες που παρουσίασε. Συγκεκριμένα, δημιούργησε μία νέα εμφάνιση η οποία έχει έναν QR κωδικό, με σκοπό να θέσει και ζητήματα πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στον σύλλογο έχουν κάνει συμφωνία με την Διεθνή Αμνηστία, ενώ έχουν εκφράσει και τη στήριξη τους σε έναν πρώην εργάτη, τον Μάλκομ Μπιντάλι, που είχε συλληφθεί στο Κατάρ, επειδή αποκάλυψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες της φανέλας, έχει τα χρώματα του Κατάρ και όταν σκανάρει κάποιος τον κωδικό QR, τον πάει στην ιστοσελίδα της ομάδας, όπου υπάρχουν έγγραφα και ντοκουμέντα για την κακοποίηση που δέχονται οι εργαζόμενοι.

«Πόσες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να γίνουν για να απαιτήσει η ποδοσφαιρική κοινότητα καλύτερη προστασία σε αλλοδαπούς εργάτες; Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι ποδόσφαιρο και πολιτική δεν συνδέονται και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το όμορφο αυτό άθλημα για να καλύπτουμε αυτές τις παραβιάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Τρόμσο, εξαπολύοντας «πυρά» κατά της FIFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ