Το 99% της περιουσίας του έχει χάσει ο ιδιοκτήτης της Σπαρτάκ Μόσχας (pics)

Το 99% της περιουσίας του έχει χάσει ο ιδιοκτήτης της Σπαρτάκ Μόσχας (pics)

Όπως αναφέρουν στο εξωτερικό, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Σπαρτάκ Μόσχας, Λεονίντ Φεντούν, έχει απωλέσει το 99% λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ιδιοκτήτης της Σπαρτάκ Μόσχας και αντιπρόεδρος της ρωσική πετρελαϊκής Lukoil, Λεονίντ Φεντούν, έχει χάσει, σύμφωνα με εκτιμήσεις έως και το 99% της περιουσίας του. Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει μεγάλη μερίδα των Ρώσων ολιγαρχών εξαιτίας της απόφασης του Πούτιν να εισβάλλει στην Ουκρανία.

Στη ρωσική βαθμολογία Forbes, ο Φεντούν βρίσκεται στην 16η θέση με περιουσία 11,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ κατατάσσεται από το Forbes στην 284η θέση της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Ο Ρώσος ολιγάρχης έχασε σχεδόν όλο το κεφάλαιό του λόγω της κατάστασης των χρηματοπιστωτικών αγορών και της κατάρρευσης των μετοχών της Lukoil. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην εν λόγω εταιρεία είναι το γεγονός ότι η καθαρή περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ, έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια, τη μεγαλύτερη πτώση από κάθε Ρώσο δισεκατομμυριούχο.

Οι μετοχές της εταιρείας πετρελαίου του στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στις 28 Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 62,8%. Ο επιχειρηματίας Γκέναντι Τιμτσένκο έχασε σχεδόν τη μισή περιουσία του – 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ