Τα 5.000.000 € για τον Εμπουκού, ο ρόλος των Καμαρά, Ενγκολό Καντέ και ο Μπενσαρκί

Τα 5.000.000 € για τον Εμπουκού, ο ρόλος των Καμαρά, Ενγκολό Καντέ και ο Μπενσαρκί

Η επαφή Ολυμπιακού - Ρεμς για τον Ναθάναελ Εμπουκού και ο ρόλος του ανθρώπου που έφερε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά και εκπροσωπεί τον Καντέ της Τσέλσι.

Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση ενός ακόμη εξτρέμ. Και έχει αποφασίσει αυτός ο εξτρέμ να είναι νέος, εξελίξιμος, εκρηκτικός, με ποιοτικά χαρακτηριστικά διαφορετικά από τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν τώρα στο ρόστερ. Και ήδη οι Ερυθρόλευκοι έχουν φτιάξει μια κλειστή λίστα με ονόματα που προκαλούν το ενδιαφέρον τους. Με εκείνο του Ναθάναελ Εμπουκού να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Ο 20χρονος (16/03/2002) επιθετικός της Ρεμς είναι μια περίπτωση δύσκολη. Και εξαιρετικά ακριβή. Αλλά και μια περίπτωση που ο Ολυμπιακός παρακολουθεί με ενδιαφέρον και έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές για να φανεί εάν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Μια μεταγραφή, που για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να φτάσει/ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια. Καθώς αυτό είναι το ποσό που έχει θέσει στο τραπέζι η γαλλική ομάδα για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή της.

Στην υπόθεση υπάρχουν τρία σημεία που παίζουν σημαντικό ρόλο. Κατ’ αρχάς ο Εμπουκού θέλει αν φύγει από τη νυν ομάδα του. Επίσης, το συμβόλαιό του λήγει σε ακριβώς έναν χρόνο και από τη στιγμή που δεν συζητάει το ενδεχόμενο ανανέωσης, η Ρεμς είναι αναγκασμένη να βρει άμεσα λύση για να τον δώσει, ώστε να καρπωθεί κάποιο ποσό. Σε διαφορετική περίπτωση, σε έξι μήνες μπορεί να τον χάσει ως ελεύθερο και να μην πάρει ευρώ.

Ένα τρίτο σκέλος που παίζει ρόλο στην απόφαση του Ολυμπιακού να κινηθεί για τον Εμπουκού, είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Ερυθρόλευκους. Καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε μια μεταγραφή στους πρωταθλητές Ελλάδος. Αυτήν του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο λόγος για τον Αμπντελκαρίμ Ντουίς, έναν ισχυρό ατζέντη, εκπρόσωπο του Ενγκολό Καντέ της Τσέλσι, ο οποίος έβαλε για τα καλά την περίπτωση του 20χρονου επιθετικού στο τραπέζι.

Επί της ουσίας, αυτό που έκανε ο εν λόγω μάνατζερ είναι να επιβεβαιώσει ότι ο πελάτης του μόνο αρνητικός δεν είναι για τους Ερυθρόλευκους. Ενώ παράλληλα φέρεται να έχει άμεση συμμετοχή και στις πρώτες επαφές που έγιναν με τη Ρεμς. Η οποία μόνο ευχαριστημένη δεν είναι που πρέπει να αποχωριστεί ένα από τα σημαντικά ταλέντα της, χωρίς να καρπωθεί την υπεραξία που ζητούσε.

Στις πρώτες συζητήσεις οι απαιτήσεις τη Ρεμς ξεπέρασαν τα 5.000.000 €, ενώ στο τραπέζι έπεσαν και δυσθεώρητα ποσοστά μεταπώλησης, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν για έναν ποδοσφαιριστή που μένει ελεύθερος ακριβώς σε έναν χρόνο και σε έξι μήνες μπορεί να υπογράψει όπου θέλει. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Εμπουκού, μόλις στα 20 του χρόνια έχει 76 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ με τη γαλλική ομάδα. Ενώ παράλληλα αποτελεί μόνιμο στέλεχος όλων των «μικρών» εθνικών ομάδων της Γαλλίας, από Κ15 έως και την Ολυμπιακή ομάδα που συμμετείχε στου Ολυμπιακούς του Τόκιο!

Η υπόθεση δεν είναι απλή από τη στιγμή που τα οικονομικά δεδομένα είναι τόσο υψηλά. Αλλά ο Ολυμπιακός την παρακολουθεί από κοντά και περιμένει το σωστό timing για να κάνει την κίνησή του. Ενώ παράλληλα εξετάζει και την περίπτωση ενός ιδιαίτερου ποδοσφαιριστή που επίσης έβαλε στο τραπέζι ο ατζέντης του Καντέ. Και πρόκειται για έναν παίκτη που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τους Πειραιώτες, τον Ασράφ Μπενσαρκί.

Ο 27χρονος διεθνής Μαροκινός αριστερός εξτρέμ, έμεινε ελεύθερος από τη Ζάμαλεκ της Αιγύπτου, με την οποία φέτος είχε 28 συμμετοχές, 9 γκολ και 8 ασίστ, ενώ συνολικά σε 105 παιχνίδια με τους πρωταθλητές Αιγύπτου σε τρία χρόνια, «έγραψε» 39 γκολ και 27 ασίστ. Για την περίπτωσή του δεν έχει αποφασίσει κάτι ο Ολυμπιακός, ωστόσο, από τη στιγμή που είναι στο τραπέζι και κυκλοφορεί ελεύθερος, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ