Μίλαν-Γιουβέντους: Μια «μάχη» που πρέπει να κερδίσουν και οι δυο

Μίλαν-Γιουβέντους: Μια «μάχη» που πρέπει να κερδίσουν και οι δυο

Για να πάρουν ανάσα οι «ροσονέρι», για να χτίσουν σερί και ψυχολογία οι «μπιανκονέρι».

Μπορεί η αναμέτρηση της Μίλαν με την Γιουβέντους να μην έχει κάποια ειδική ονομασία, όπως είναι σύνηθες για όλα τα ντέρμπι στην Serie A, ωστόσο μιλάμε για μια τιτανομαχία  καθώς διασταυρώνουν τα ξίφη τους, οι ιταλικές ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα  στην κατοχή τους.

Μίλαν και Γιουβέντους λοιπόν ρίχνονται στην μάχη για την 9η αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος στο Σαν Σίρο με το παιχνίδι να παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον καθώς αμφότερες δεν έχουν περιθώρια βαθμολογικής απώλειας αν θέλουν να μείνουν ζωντανές στην κούρσα της πρώτης θέσης.

Διαβάστε επίσης: «Τσουχτερό» πρόστιμο στη Σίτι από την αγγλική ομοσπονδία

Μετά την μεσοβδόμαδη ήττα από την Τσέλσι στο Champions League με το βαρύ 3-0, οι πρωταθλητές Ιταλίας θέλουν παρά τις σημαντικές αγωνιστικές απώλειες να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα για να πάρουν ανάσα και να παραμείνουν στο κυνήγι των Ναπολιτάνων, οι οποίοι έχουν το πόδι πατημένο στο γκάζι και από ότι φαίνεται δύσκολα θα πατήσουν φρένο.

Ο Στέφανο Πιόλι  καλείται να βρει λύση σε σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του καθώς μισή ντουζίνα παίκτες βρίσκονται εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού. Ο τερματοφύλακας Μαϊνάν, ο στόπερ Κιάερ, οι ακραίοι  Ερναντέζ, Καλάμπρια, Φλορέντζι και στην επίθεση οι Σελεμέικερς, Οριτζί, Ιμπραϊμοβιτς.

Και για την Γιουβέντους επίσης το ντέρμπι είναι κρίσιμο από βαθμολογικής απόψεως καθώς χωρίς τους 3 βαθμούς μένει σίγουρα 7 βαθμούς μακριά από την κορυφή ενώ αν κερδίσει η Νάπολι το νούμερο γίνεται διψήφιο καθώς η διαφορά θα αυξηθεί στους 10.

Για την ομάδα του Αλέγκρι σε αντίθεση με την Μίλαν τα πράγματα πήγαν όπως τα ήθελε μεσοβδόμαδα καθώς νίκησε την Μακάμπι Χάιφα  στο Champions League με σκορ 3-1 και σε συνδυασμό με το άνετο 3-0 την περασμένη βδομάδα απέναντι στην Μπολόνια στην Serie A θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα, να αποκτήσει επιτέλους ψυχολογία και γιατί όχι να χτίσει ένα σερί.

Οι Μπιανκονέρι δεν θα έχουν στην διάθεση τους για το ντέρμπι τον τιμωρημένο Ντι Μαρία ενώ εκτός παραμένουν εδώ και καιρό λόγω τραυματισμού οι Πογκμπά και Κιέζα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ