Επίθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σε FIFA και Ινφαντίνο

Επίθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σε FIFA και Ινφαντίνο

Δεν συμμερίζονται όλη την άποψη του Τζιάνι Ιφαντίνο, πως το Μουντιάλ του 2022 είναι το καλύτερο στην ιστορία.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μπορεί να θριαμβολόγησε, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν κλείσει η αυλαία του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά δεν συμμερίζονται όλοι τη χαρά του.

Πρώτη και καλύτερη η Διεθνής Αμνηστία, τις εκκλήσεις της οποίας για δικαιοσύνη στους εργαζόμενους αλλοδαπούς μετανάστες του Κατάρ η FIFA και ο πρόεδρός της αγνοεί.

Διαβάστε επίσης: Οι φωνές του Μίτσελ, το «δώστε την μπάλα στον Φορτούνη», το ντουμπλάρισμα και η επίδειξη του Μαρσέλο

«Ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε ότι η FIFA κέρδισε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Παγκόσμιο Κύπελλο, πάνω από ένα δισεκατομμύριο περισσότερα από το αναμενόμενο. Επίσης ότι τα έσοδα της FIFA θα αυξηθούν στα 11 δισεκατομμύρια σε 4 χρόνια, ωστόσο δεν έχει προσφέρει τίποτα καινούργιο στους πολλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που εξακολουθούν να στερούνται αποζημίωσης για κλεμμένους μισθούς και χαμένες ζωές».

Αυτή ήταν η δηκτική τοποθέτηση του αναπληρωτή διευθυντή και επικεφαλής Οικονομικής και Κοινωνικής Δικαιοσύνης στη Διεθνή Αμνηστία, Στίβεν Κόκμπερν, ο οποίος πρόσθεσε:

«Οι μετανάστες εργάτες πίσω από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ συνέβαλαν τεράστια στον απίστευτο πλούτο της FIFA, η οποία έχει πλέον σαφή ευθύνη να τους αποζημιώσει, αντί να συνεχίσει να αγνοεί τις εκκλήσεις για δικαιοσύνη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ