Κάρλος Κορμπεράν: Ο «μεταμορφωτής» της Γουέστ Μπρομ

Κάρλος Κορμπεράν: Ο «μεταμορφωτής» της Γουέστ Μπρομ

Ένας τελείως διαφορετικός Κάρλος Κορμπεράν έχει εμφανιστεί στην Championship, οδηγώντας την Γουέστ Μπρομ από νίκη σε νίκη.

O Kάρλος Κορμπεράν βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού από τις 4 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου, έχοντας διαδεχθεί τον Πέδρο Μαρτίνς την πρώτη ημέρα του Αυγούστου.

Έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα ο Ισπανός τεχνικός, από το Μεγάλο λιμάνι βρέθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην τεχνική ηγεσία της Γουεστ Μπρομ, η οποία τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Φτάνοντας στο «Νησί» στα τέλη Οκτώβρη και διαδεχόμενος τον Στιβ Μπρους, ο Κορμπεράν παρέλαβε ένα σύνολο πραγματικά στο χείλος του… γκρεμού.

Διαβάστε επίσης: Θέμα και στην Αγγλία η «σφαγή» του Ολυμπιακού Β’ στο «Ελ Πάσο» (pics)

Με την ομάδα να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 14 βαθμούς σε 16 ματς, η αποστολή του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού μόνο εύκολη δεν ήταν.

Το ντεμπούτο του συνοδεύτηκε από ήττα, μιας και έχασε εντός έδρας με 2-0 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ωστόσο η συνέχεια ήταν αυτή που όλοι ευελπιστούσαν.

Τρεις σερί νίκες κόντρα σε Μπλάκπουλ, ΚΠΡ και Στόουκ ήταν το «κλειδί» για την ανάκαμψη με την Γουέστ Μπρομ να φτάνει στην από την 24η στην 21η θέση της Championship, ενώ πλέον έχοντας καταφέρει να διευρύνει το σερί στις πέντε νίκες, φιγουράρει στην 16η θέση της βαθμολογίας.

«Οι γνώσεις του περί τακτικής είναι τελείως διαφορετικές. Είναι κάτι που δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου. Αυτός και το προπονητικό του επιτελείο είναι απολύτως φανταστικοί από τότε που έφτασε», είπε ο Κάιλ Μπάρτλι, ηγέτης της άμυνας της Γουέστ Μπρομ.

«Είμαστε εξαιρετικά οργανωμένοι τώρα, κάτι που είναι καλό. Έχουμε μια δομή που δεν ισχύει μόνο για τους αμυντικούς, ισχύει για όλη την ομάδα. Μας έχει διδάξει πολλά και ήδη φαίνεται ότι αποδίδουν», πρόσθεσε ο Ντάμελ Φάρλονγκ, έτερος αμυντικός της Γουέστ Μπρομ.

Η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έφερε την ομάδα στην ζεστή Ισπανία, εκεί όπου ο Κορμπεράν είχε όλο τον χρόνο να περάσει στην ομάδα τα δικά του θέλω, αλλά και την φιλοσοφία του.

«Μας έδωσε πραγματικά τα εργαλεία για να συνεχίσουμε ως συλλογικότητα για να πετύχουμε τους στόχους μας», θα σημειώσει ο φορ της ομάδας, Γκράντ Κλάραν.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας, ο Κόρμπεραν έδειξε μια σειρά από κινηματογραφικές ταινίες στην ομάδα, οι οποίες όπως σημειώνει ο Κλάραν βοήθησαν την ομάδα να εμπεδώσει το τι θα πει «συλλογικό πνεύμα», αλλά και να τους δώσει το κατάλληλο κίνητρο, ώστε να εμφανιστούν ακόμη καλύτεροι με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

«Σου δείχνει κάτι που μπορεί να μην έχεις ξαναδεί. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου και όταν όλοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος και παλεύουν ο ένας για τον άλλον, απλά το κάνει λίγο πιο εύκολο», συμπληρώνει.

Γιατί όχι και play off

Η φόρμα της Αλμπιόν την έχει οδηγήσει από το να απέχει πέντε βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού και μόλις πέντε βαθμούς μακριά από τις θέσεις των play-off.

Μια ακόμη νίκη επί της Κόβεντρι Σίτι απόψε το βράδυ θα ανέβαζε την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν από τη 16η θέση στην όγδοη πάνω από την «μισητή» αντίπαλο, Μπέρμπιγχαμ Σίτι.

«Αυτό είναι το Πρωτάθλημα για σένα – κερδίζεις μερικά παιχνίδια και μπορείς να δεις τον εαυτό σου κοντά στους οκτώ», τονίζει ο Κλάραν.

«Ακόμα και στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήμασταν μακριά – απλώς μας έλειπε το γκολ»

«Αλλά τώρα νομίζω ότι τα έχουμε όλα μαζί και οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Πάντα ξέραμε ότι το είχαμε μέσα μας και για εμάς τώρα ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό», θα σημειώσει ο Άγγλος φορ, ο οποίος την φετινή σεζόν μετρά σε τρία τέρματα σε 18 εμφανίσεις.

Από το χάσμα του Οκτωβρίου και τους 14 βαθμούς σε 16 ματς, στους 29 σε 22 παιχνίδια και στο «φλερτ» με την πρώτη εξάδα, η οποία οδηγεί στα μπαράζ ανόδου.

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει καταφέρει να μεταμορφώσει προς το καλύτερο την Γουέστ Μπρομ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να του το αναγνωρίσουμε όλοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ