Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας στον Ατσού: Από την μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού αγνοούμενος στα συντρίμμια της Αντιόχειας

Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας στον Ατσού: Από την μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού αγνοούμενος στα συντρίμμια της Αντιόχειας

Από τις ένδοξες εποχές με την φανέλα της Νιούκαστλ, στα ραντάρ του Ολυμπιακού και στη συνέχεια στην Τουρκία για λογαριασμό της Χατάισπορ. Ποιος είναι ο 31χρονος Γκανέζος φορ, Κρίστιαν Ατσού ο οποίος έχει παγιδευτεί στα συντρίμμια πολυκατοικίας στην Αντιόχεια μετά τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ.

Μια μεγάλη τραγωδία ξημέρωσε για την Τουρκία με τον φονικό σεισμό, να στερεί την ζωή σε πάνω από 1.300 ανθρώπους, ενώ υπάρχει μεγάλος φόβος ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, δύο ποδοσφαιριστές της Χατάισπορ διασώθηκαν από τα συντρίμμια πολυκατοικίας που κατέρρευσε, ωστόσο το ίδιο δεν ισχύει και για την περίπτωση του Κρίστιαν Ατσού, ο οποίος μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Τανέρ Σαβούτ είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια πολυκατοικίας που κατέρρευσε.

Διαβάστε επίσης: Η… διαφορετικότητα χάθηκε για ενάμισι-δυο πόντους!

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Ατσού που «έπαιξε» κάποτε για τον Ολυμπιακό 

Το 2013 μετακόμισε από την Πόρτο στην Τσέλσι, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο, με αποτέλεσμα να μην καταγράψει ούτε μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Premier League.

Αν και η περίπτωση του είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2015/16, εντούτοις η μεταγραφή του δεν τελεσφόρησε και αγωνίστηκε ως δανεικός κατά σειρά σε Φίτεσε, Έβερτον, Μπόρνμουθ, Μάλαγα και Νιούκαστλ. Μάλιστα στους «ανθρακωρύχους», ο Ατσού έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της ομάδας στην Premie League καταγράφοντας 86 συμμετοχές. Το 2021 μετακόμισε στην Αλ Ραέντ και από εκεί βρέθηκε στην Τουρκία και την Χατάισπορ.

Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γκάνας έχει καταγράψει μια σπουδαία καριέρα έχοντας αγωνιστεί 60 φορές με απολογισμό 10 τέρματα.

Επίσης αναδείχθηκε παίκτης του τουρνουά στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2015, όπου σημείωσε δύο γκολ καθώς η Γκάνα έφτασε στον τελικό, όπου έχασε στα πέναλτι από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της Χατάισπορ

Λίγες ώρες πριν σημειωθεί η συγκεκριμένη τραγωδία στην Τουρκία η Χατάισπορ υποδεχόταν την Κασίμπασα το μεσημέρι της Κυριακής (5/2) με τον Κρίστιαν Ατσού να δίνει την λύση στην ομάδα του σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα στο 90+7′.

Όλα αυτά πριν ο εγκέλαδος «χτυπήσει» για τα καλά την γειτονική χώρα, στοιχίζοντας την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ άλλοι τόσοι είναι οι αγνοούμενοι ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Άτσου με την σύζυγο του και τα τρία τους παιδιά να περιμένουν ένα θετικό μήνυμα…

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ