Λουίς Σουάρες: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο βραβευμένος με Χρυσή Μπάλα πρώην αστέρας της Ίντερ και της Μπαρτσελόνα

Λουίς Σουάρες: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο βραβευμένος με Χρυσή Μπάλα πρώην αστέρας της Ίντερ και της Μπαρτσελόνα

Ο πρώην αστέρας της Ίντερ και της Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Σε ηλικία 88 ετών, έφυγε από τη ζωή ο πρώην αστέρας των Ίντερ και Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ισπανούς ποδοσφαιριστές καθώς είναι ο μόνος που έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα (1960).

Ο θρυλικός μέσος, ο οποίος ήταν γνωστός ως Luisito, έχει θεωρείθεί από τους φίλους της Inter ως «ο τέλειος παίκτης που με το ταλέντο του ενέπνευσε γενιές και γενιές».

Διαβάστε επίσης: «Ντου» ΜακΚίσικ σε Σλούκα με ατάκα μαχαιριά!

Ο Σουάρες, ο οποίος μέτρησε 32 συμμετοχές με την Ισπανία και τη βοήθησε να γευτεί τη δόξα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1964, ωστόσο αξέχαστα θα μείνει η εμβληματική του θητεία στο Σαν Σίρο, όπου έγινε μέλος της Ίντερ το 1961 και πέρασε εννέα αξέχαστα χρόνια στο Μιλάνο.

Ο Σουάρες συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση τριών τίτλων της Serie A, δύο ευρωπαϊκών κυπέλλων και δύο διηπειρωτικών κυπέλλων από τους Νερατζούρι.

Πριν από τη συνεργασία του με την Ίντερ, πέρασε έξι σεζόν στη Μπαρτσελόνα. Εκεί κατέκτησε δύο πρωταθλήματα La Liga, με τον Σουάρες να αποτελεί επίσης θρυλική φιγούρα στο Καμπ Νου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στους «μπλαουγκράνα», το 1960, έγινε ο πρώτος -και μέχρι στιγμής μοναδικός- ποδοσφαιριστής ισπανικής καταγωγής που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Σουάρες έπαιξε τα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του στην Ιταλία με τη Σαμπντόρια, προτού ασχοληθεί με την προπονητική. Επέστρεψε στην Ίντερ τρεις φορές ως προπονητής, αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις επιτυχίες που έζησε με τον σύλλογο ως ποδοσφαιριστής. Υπήρξε επίσης προπονητής της ομάδας U21 της Ισπανίας αλλά και της πρώτης ομάδας των «φουριας ρόχας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ