Η μεγάλη ώρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο – Μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στα πλέι-οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι «Big-5»

Η μεγάλη ώρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο – Μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στα πλέι-οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι «Big-5»

Οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν σήμερα (7/8) στην κληρωτίδα για να μάθουν τους πιθανούς αντιπάλους τους στα πλέι-οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η… καρδιά του ευρωπαϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου θα χτυπά σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας, όπου θα διεξαχθούν οι κληρώσεις των πλέι-οφ για τις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις. Η αρχή θα γίνει στις 13:00 με το Champions League, στις 14:00 ακολουθεί εκείνη του Europa League και τέλος στις 15:00 θα έχουμε του Europa Conference League.

Κάτι που σημαίνει πως το ενδιαφέρον μας στρέφεται στις ελληνικές ομάδες και το «Big-5». ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης θα μπουν στις κληρωτίδες και θα μάθουν τους πιθανούς αντιπάλους τους στα πλέι-οφ της εκάστοτε διοργάνωσης, με στόχο φυσικά να μπουν σε ομίλους δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στη χώρα μας στη βαθμολογία της UEFA.

Θυμίζουμε ότι οι πρώτες αναμετρήσεις για τα πλέι-οφ του Champions League θα διεξαχθούν στις 22 και 23 Αυγούστου, με τις ρεβάνς να είναι προγραμματισμένες για τις 29 και 30 του ίδιου μήνα. Αντίστοιχα, τα πρώτα παιχνίδια στα πλέι-οφ τόσο του Europa League όσο και του Europa Confence League θα λάβουν χώρα στις 24 Αυγούστου, ενώ τα δεύτερα στις 31. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκριση από πλέι-οφ δίνει εισιτήριο για τους ομίλους των αντίστοιχων διοργανώσεων.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για το Champions League

Πρώτες ομάδες μπαίνουν στην κληρωτίδα η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Η Ένωση θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις αύριο (8/8, 21:45) όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην «Opap Αρένα». Αν οι «κιτρινόμαυροι» προκριθούν τότε θα έχουν τον συντελεστή των Κροατών στα πλέι-οφ και θα βρίσκονται στους ισχυρούς.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα πλέι-οφ του Champions League:

* Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μακάμπι Χάιφα
* Κλάκσβικ-Μόλντε
* Ράκοφ-Άρης Λεμεσού
* Αντβέρπ

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα πλέι-οφ του Europa League θα προκύψουν από:

Α) τους νικητές των ζευγαριών:

* Ζαλγκίρις Βίλνιους-Χάκεν
* Κάραμπαγκ-Ελσίνκι
* Ζρίνσκι-Μπρέινταμπλικ
* Σερίφ Τιρασπόλ-Μπάτε Μπορίσοφ
* Αστάνα-Λουντογκόρετς

Β) τους χαμένους των ζευγαριών:

* Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μακάμπι Χάιφα
* Κλάκσβικ-Μόλντε
* Ολίμπια Λιουμπλιάνας-Γαλατασαράι
* Ράκοφ-Άρης Λεμεσού
* Κοπεγχάγη-Σπάρτα Πράγας

Από την πλευρά τους οι Πράσινοι μετά την πρόκριση απέναντι στην Ντνίπρο για τον 2ο προκριματικό του Champions League θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα στη Μαρσέιγ την Τετάρτη (9/8, 21:00). Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακόμα κι αν αποκλειστεί από τους Γάλλους δεν θα χρειαστεί να παίξει στα πλέι-οφ του Europa League καθώς έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ του Champions League:

* Μπράγκα-Μπράτσκα Τόπολα
* Ρέιντζερς-Σερβέτ

Μοναδικός εκπρόσωπος στο Europa League o Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα μπει με… διπλό ενδιαφέρον στις κληρώσεις, αφού θα μάθει τους πιθανούς αντιπάλους του τόσο για τα πλέι-οφ του Europa League, όσο και για εκείνα του Europa Conference League. Οι Ερυθρόλευκοι ξεκινούν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στην Πέμπτη (10/8, 22:00) κόντρα στην Γκενκ και έτσι αναμένεται να έχουν το βλέμμα τους σε δύο κατευθύνσεις.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ του Europa League:

* Άγιαξ
* Λίντσερ
* Αμπερντίν
* Τσουκαρίτσκι
* Ζόρια Λούχανσκ
* Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

ΠΑΟΚ και Άρης για το Conference με τον… αστερίσκο του Ολυμπιακού

Οι δύο εναπομείναντες ελληνικές ομάδες είναι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Αμφότερες οι δύο ομάδες πήραν την πρόκριση από τον 2ο γύρο του Europa Conference League απέναντι σε Μπεϊτάρ και Αραράτ. Θέλοντας τώρα να κάνουν το βήμα παραπάνω με φόντο τους ομίλους. Μια κλήρωση που όπως αναφέραμε και παραπάνω θα έχει το ενδιαφέρον και του Ολυμπιακού σε περίπτωση που αποκλειστεί από την Γκενκ, με τις τρεις ομάδες να μπαίνουν ως ισχυρές.

Θυμίζουμε πως το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου θα αντιμετωπίσει την Χάιντουκ Σπλιτ εκτός έδρας την Πέμπτη (10/8, 22:00), ενώ 45′ νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει και η αναμέτρηση του Άρη κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη στα πλέι-οφ του Europa Conference League:

* Λεχ Πόζναν-Σπάρτακ Τρνάβα
* Ραπίντ Βιέννης-Ντέμπρετσεν
* Χάποελ Μπερ Σεβά-Λέφσκι Σόφιας
*Χιμπέρνιαν-Λουκέρνη
* Ντίλα Γκόρι-ΑΠΟΕΛ
* Μπεσίκτας-Νέφτσι Μπακού
* Τβέντε-Ρίγα
* Β36 Τόρσαβν-Ριέκα
* Αρούκα-Μπραν
* Τσέλιε-Νέμαν Γκρόντνο
* Στεάουα-Νόρτζελαντ
* Λέγκια Βαρσοβίας-Αούστρια Βιέννης
* Ρόζενμποργκ-Χαρτς
* Τομπόλ Κοστανάι-Ντέρι Σίτι
* Άδανα Ντεμίρσπορ-Όσιεκ
* Σέπσι-Ακτόμπε
* Οσασούνα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ