Πλατινί: «Εκτός ποδοσφαίρου κέρδισα, μέσα έχασα»

Πλατινί: «Εκτός ποδοσφαίρου κέρδισα, μέσα έχασα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Για όλους και για όλα, συμπεριλαμβανομένων των σκανδάλων της FIFA που τον αφορούσαν, μίλησε ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Ο Πλατινί έκανε λόγο για στοχοποίηση προς το πρόσωπο του από κάποιους που τον ήθελα στην θέση του προέδρου στην UEFA και υποστήριξε πως όταν αποχώρησε από τον χώρο τον αξιωματούχων του ποδοσφαίρου η δικαιοσύνη απέδειξε πως είχε δίκιο. Ενώ, εξέφρασε την απόψη του σχετικά με τους Ινφαντίνο, Τσέφεριν και Μπλάτερ λέγοντας πως έγιναν σημαντικοί εκεί (σ.σ. οργανισμούς) και σε σύγκριση με τον ίδιο δεν έχουν παίξει ποτέ ποοδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή δεδομένων με τον Μάικ Τζέιμς – «Βόμβα» από την Μονακό

Αναλυτικά όσα είπε ο Μισέλ Πλατινί στην συνέντευξή του:

«Δεν έκανα τίποτα, ήξερα ότι δεν είχα τίποτα για να κατηγορήσω τον εαυτό μου, πάντα έκανα τα πάντα σωστά. Είδα πόσο υπέφερε η οικογένειά μου και οι κοντινοί μου άνθρωποι. Η μάχη που έδωσα ήταν ενάντια στην αδικία. Ο στόχος αυτής της εκστρατείας ήταν να με βγάλει από τη FIFA. Κατηγορήθηκα από τις επιτροπές της FIFA. Μόλις φύγαμε από τον κόσμο των αξιωματούχων του ποδοσφαίρου που ήθελαν να με εμποδίσουν να γίνω πρόεδρος, η δικαιοσύνη απέδειξε ότι είχα δίκιο. Και για μένα, φυσικά, αυτό είναι που μετράει. Εκτός ποδοσφαίρου κέρδισα, μέσα έχασα. Γι’ αυτό δεν θα τα παρατήσω, ήταν αδικία. Υπάρχουν άνθρωποι που με πλήγωσαν, πολύ».

«Δεν με νοιάζει τόσο το σύμπαν της FIFA. Για τον Ινφαντίνο, τον Τσέφεριν αυτός ο κόσμος είναι το παν γιατί δεν έχουν ζήσει τίποτα πριν και, έξω από εκεί, δεν είναι κανείς, τίποτα. Δεν έχουν παίξει ποτέ ποδόσφαιρο. Αυτοί, όπως και ο Μπλάτερ, έγιναν σημαντικοί εκεί, μέσα σε αυτά τα κτίρια που βρίσκονται, και είναι σημαντικοί μόνο εκεί. Υπέφερα για δέκα μέρες, πάλεψα για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αλλά μετά κατάλαβα σύντομα ότι η αλήθεια ήταν ότι ήθελαν απλώς να με βγάλουν εκτός, και αυτό ήταν».

«Είναι βέβαιο ότι η διοίκηση της FIFA πήρε θέση εναντίον μου. Οι πρόεδροι των εθνικών ομοσπονδιών με ήθελαν πρόεδρο, ο μηχανισμός της FIFA όχι. Καταλαβαίνετε γιατί. Και έψαξαν κάτι να με μπλοκάρει. Βρήκαν μια πληρωμή που έγινε πέντε χρόνια νωρίτερα και εδώ είναι η ειρωνεία: η FIFA πρώτα με πληρώνει για τη δουλειά μου και μετά με τιμωρεί που με πλήρωσε. Παράλογο, αυτό είναι το καλύτερο. Το ποδόσφαιρο με ήθελε, η πολιτική του ποδοσφαίρου όχι», τόνισε ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για το μέλλον του, ενώ δεν απόφυγε την ερώτηση για τυχόν συνεργασία του με τη Γιουβέντους, με την οποία αγωνίστηκε και κατέκτησε -μεταξύ άλλων- το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο Χέιζελ το 1985, σε έναν αγώνα όπου σε επεισόδια πριν την έναρξή του σκοτώθηκαν 39 φίλαθλοι.

«Δεν υπάρχει κάποια προοπτική αυτή τη στιγμή για εμένα στο ποδόσφαιρο. Όχι προς το παρόν. Έχω ήδη κάνει τα πάντα. Υπήρξα ποδοσφαιριστής, προπονητής, παράγοντας. Και επομένως θα έπρεπε να υπάρχει ένα ενδιαφέρον, νέο, παράξενο, πραγματικά επαναστατικό έργο. Σήμερα είμαι 68, έχω σημαδευτεί από σαράντα χρόνια πίεσης, συνεχούς έκθεσης. Μου έκαναν αρκετές προτάσεις, αλλά πάντα αρνιόμουν. Τώρα απολαμβάνω τη ζωή μου. Όσο για τη Γιουβέντους δεν με ρώτησε ποτέ κανείς…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ