Αντσελότι: Τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα

Αντσελότι: Τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα

Ο Κάρλο Αντσελότι τελείωσε το μεταπτυχιακό του και τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πάρμα.

Τι και αν έχει κλείσει πλέον τα «64», τι και αν έχει σαρώσει τα πάντα με την Ρεάλ Μαδρίτης, τι και αν έχει περάσει όλη του την ζωή στα γήπεδα ο Κάρλο Αντσελότι δεν χάνει την όρεξη του για μάθηση.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ένα διαβατήριο

Ο Ιταλός τεχνικός ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του και τιμήθηκε, λαμβάνοντας το πτυχίο του, από το Πανεπιστήμιο της Πάρμα.

Στην λαμπρή εκδήλωση παρόντες ήταν και οι δύο πολύ καλοί φίλοι του «Don Carlo», Αρίγκο Σάκι και Αριέντο Μπράιντα. Αφού παρέλαβε το πτυχίο του, πάνω στις Επιστήμες και Τεχνικές προσαρμοσμένων κινητικών δραστηριοτήτων, ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης ευχαρίστησε τον Πρύτανη, Πάολο Αντρέι, τονίζοντας ότι δούλεψε σκληρά για να καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Παίρνω αυτό το πτυχίο και κάποιοι θα πουν ότι έχω δώσει λίγες εξετάσεις. Στην πραγματικότητα έχω δώσει πολλές και κάθε τρεις μέρες δίνω περισσότερες. Εξετάσεις στις οποίες με κρίνουν. Όταν με λένε γιατρό μου αρέσει, θα λέω στους παίκτες μου “μπορείτε να με λέτε γιατρό”.

Ο αθλητισμός ήταν για μένα ένα σπουδαίο σχολείο ζωής. Με έμαθε να αγωνίζομαι και να συγκρίνω τον εαυτό μου για να βελτιώσω τα όριά μου. Ο ανταγωνισμός με άλλους δεν βοηθάει πολύ. Η ήττα, στον αθλητισμό όπως και στη ζωή, εξετάζεται. Ο χαρακτήρας μου με βοήθησε. Το ποδόσφαιρο με έχει διδάξει πολλά πράγματα: σχέσεις με άλλους ανθρώπους, σεβασμός στους άλλους, σεβασμός στους κανόνες, σεβασμός στην εξουσία (προπονητές, μάνατζερ, πρόεδροι), χρόνους, όρια, ξέροντας να ακούς.

Είναι αδύνατο να βελτιώσεις το ταλέντο: είτε είναι εκεί είτε δεν είναι. Ο Μαραντόνα είχε ένα μεγάλο ταλέντο, δεν μπορούσες να του μάθεις να ντριμπλάρει καλύτερα. Θα μπορούσες να του μάθεις να το διαχειρίζεται καλύτερα. Ο μεγάλος πρωταθλητής καταφέρνει να βάζει το ταλέντο στην υπηρεσία των άλλων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ