Κοινή ανακοίνωση από Γαλατά και Φενέρ για την αναβολή του τελικού του τουρκικού Super Cup στη Σαουδική Αραβία

Κοινή ανακοίνωση από Γαλατά και Φενέρ για την αναβολή του τελικού του τουρκικού Super Cup στη Σαουδική Αραβία

Ο τελικός του τουρκικού Super Cup ανάμεσα στην Γαλατάσαραϊ και την Φενέρμπαχτσε που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Ριάντ αναβλήθηκε οριστικά με τις δύο ομάδες να εκδίδουν κοινή ανακοίνωση για αυτή την απόφαση.

«Κακός χαμός» δημιουργήθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, εκεί όπου ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθή ο τελικός του τουρκικού Super Cup, ανάμεσα στην Γαλατάσαραϊ και την Φενέρμπαχτσε.

Οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει να βγουν στο γήπεδο με μπλουζάκια με το προσωπείο του Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ στο γήπεδο θα ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος, και θα υπήρχαν πανό με συνθήματα υπέρ του Κεμάλ, με αφορμή των εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού η αρμόδιες αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε εμφάνιση εθνικιστικών συμβόλων από τους Τούρκους, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μην συμφωνήσουν να φύγουν από το ξενοδοχείο που βρίσκονταν χωρίς τις εμφανίσεις με τον Κεμάλ και λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, αποφασίστηκε η οριστική αναβολή του.

Η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η Γαλατάσαραϊ και η Φενέρμπαχτσε εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση, κάνοντας λόγω για προβλήματα στη διοργάνωση, χωρίς να αναφέρουν τίποτα περισσότερο…

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική πλευρά: 

«Για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τους συλλόγους μας διοργανώσαμε γιορτή στο εξωτερικό με τέτοιο τρόπο που θα συνεισέφερε στην εικόνα και τις αξίες του τουρκικού ποδοσφαίρου και των συλλόγων μας.

Το Süper Kupa που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:45 αναβλήθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ως αποτέλεσμα κοινής απόφασης που λάβαμε με τους συλλόγους λόγω κάποιων προβλημάτων στη διοργάνωση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τους σχετικούς φορείς και διοργανωτές της οικοδέσποινας χώρας για τις προσπάθειες που έγιναν για τη διεξαγωγή του Süper Kupa.

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε, Γαλατάσαραϊ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ