Επανάσταση στο ποδόσφαιρο: H IFAB έδωσε το πράσινο φως στην πρωποριακή ιδέα του Βενγκέρ για το «νέο οφσάιντ»

Επανάσταση στο ποδόσφαιρο: H IFAB έδωσε το πράσινο φως στην πρωποριακή ιδέα του Βενγκέρ για το «νέο οφσάιντ»

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο, καθώς η IFAB ενέκρινε την πρωτόγνωρη ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ για το «νέο οφσάιντ»

Το ποδόσφαιρο δεν αποκλείεται να αλλάξει μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς η IFAB ενέκρινε την πρωτοποριακή ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ για το νέο οφσάιντ και την πιθανή αλλαγή του κανονισμού, σε μία απόφαση που μπορεί να αποτελέσει σταθμό στο άθλημα.

Συγκεκριμένα, η IFAB μετά από πολλές συζητήσεις και συναντήσεις που έγιναν αποφάσισε να εγκριθεί η δοκιμή της πρωτόγνωρης ιδέας του Αρσέν Βενγκέρ, αναφορικά με τον κανονισμό του οφσάιντ!

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στο Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου συμφωνήθηκε από τους αρμόδιους να συνεχιστεί η έρευνα που αφορά την ιδέα του Αρσέν Βενγκέρ με τον κανονισμό του οφσάιντ, με δοκιμές σε πρωταθλήματα χαμηλότερου επιπέδου.

Ο Αλσατός πρώην τεχνικός της Άρσεναλ είχε προτείνει πριν από μερικούς μήνες την προσαρμογή του κανονισμού, ώστε ο επιτιθέμενος να λογίζεται σε θέση οφσάιντ μόνο αν ολόκληρο το σώμα του είναι μπροστά από τον προτελευταίο αμυνόμενο ή την μπάλα.

Πρόκειται για μια αλλαγή η οποία βοηθάει τους επιθετικούς, καθώς με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν εκατοστά που μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά στις οριακές φάσεις και αναμφίβολα φέρνει σε δύσκολη θέση τους αμυνόμενους. Η IFAB θα συνεχίσει πιο εντατικά τις δοκιμές, ενώ ήδη έχει γνωστοποιήσει ότι έχει εφαρμοστεί σε παιχνίδια της κατηγορίας Κ18 στην Ιταλία.

Δείτε την ανάρτηση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ