Πωλητήριο στη Veltins Arena για να γλυτώσει η Σάλκε!

Πωλητήριο στη Veltins Arena για να γλυτώσει η Σάλκε!

Η ιστορική γερμανική ομάδα βιώνει μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της: Φλερτάρει με τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία και τα χρέη την απειλούν με εξαφάνιση.

Στις 13 Αυγούστου 2001 εγκαινιάστηκε στο Gelsenkichen αυτό που τότε θεωρούνταν το καλύτερο στάδιο στον κόσμο, η «Veltins Arena».

Ήταν ένα καινοτόμο στάδιο για την εποχή, ένα από τα πρώτα με αναδιπλούμενη οροφή, τεράστιο κινητό ταμπλό και αρκετούς ορόφους κινητού αγωνιστικού χώρου που βοηθούσε να διατηρείται πάντα το γρασίδι σε καλή κατάσταση ή να φιλοξενεί συχνά μη αθλητικά γεγονότα (συναυλίες, εκδηλώσεις κλπ). Φιλοξένησε τον τελικό του Champions League 2003-04 στον οποίο η Πόρτο κατέκτησε το δεύτερο της Ευρωπαϊκό Κύπελλο (3-0 τη Μονακό του Ακη Ζήκου), ενώ εκεί διεξήχθησαν αγώνες για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 86-89: Μέχρι τέλους με συγκλονιστικό Ράιτ

Η Σάλκε, είχε στα χέρια της έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς θησαυρούς στον πλανήτη, που έχει χαρακτηριστεί από τη FIFA ως γήπεδο 5 αστέρων.

Αν και η πρώτη χρυσή εποχή της Σάλκε έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1930, υπό το βλέμμα του ναζισμού και κατά την οποία κέρδισε έξι πρωταθλήματα μεταξύ 1933 και 1942, τα εγκαίνια της Veltins Arena αρκετές δεκαετίες αργότερα συνέπεσαν με τη δεύτερη καλύτερη περίοδο της για τον σύλλογο στις όχθες του Ρουρ. Η ομάδα των «βασιλικών μπλε» τη δεκαετία του 2000 κέρδισε τρία Κύπελλα Γερμανίας, ήταν δευτεραθλήτρια στην Μπουντεσλίγκα τρεις φορές και το 2011 με τον Ραούλ στις τάξεις της, έφτασε στους ημιτελικούς του Champions League.

Πολύ καλές στιγμές που μόλις δεκατρία χρόνια μετά είναι απλώς μια μακρινή ανάμνηση καθώς η Σάλκε βιώνει τώρα μια από τις χειρότερες στιγμές σε ολόκληρη την ιστορία της. Ο υποβιβασμός στην Β΄ Εθνική πριν από τρεις σεζόν βύθισε οικονομικά τον σύλλογο, ο οποίος αν και χρειάστηκε μόνο ένα χρόνο για να επιστρέψει στην Μπουντεσλίγκα, υποβιβάστηκε ξανά πέρυσι, γεγονός που επιδείνωσε την οικονομική κρίση. Είναι τέτοιο το πρόβλημα που η διοίκηση της γερμανικής ομάδας βάζει σε πλειστηριασμό το πιο πολύτιμο στολίδι της: τη Veltins Arena.

Σύμφωνα με την Bild, η οικονομική κατάσταση είναι τόσο δραματική για τη Σάλκε, η οποία αυτή τη στιγμή απέχει μόλις δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού στην Bundesliga-3.

Πλέον, μόνο η πώληση του βασικού της περιουσιακού στοιχείου θα μπορούσε να αποτρέψει την εξαφάνιση του συλλόγου, ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 120 του χρόνια. Τα χρέη είναι κοντά στα 165 εκατομμύρια ευρώ, επομένως οι διοικούντες δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να πουλήσουν το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Σάλκε για ποσό μικρότερο από 200 εκατομμύρια, αρκετό για να καθαρίσει τους λογαριασμούς του και να αφήσει χρήματα για την επάνοδο στην ελίτ τα επόμενα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ