Κριστιάν Καρεμπέ: Επιστρέφοντας στο… 1988

Κριστιάν Καρεμπέ: Επιστρέφοντας στο… 1988

Η Ναντ, ο ημιτελικός του Youth League και ο Ολυμπιακός – Ο Καρεμπέ μιλάει για το μεγάλο ραντεβού της Κ19, το πρώτο του «σπίτι» και η περηφάνια για τις επιτυχίες στην Ευρώπη

Μια από τις πιο ισχυρές φυσιογνωμίες στην οικογένεια του Ολυμπιακού είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ που εδώ και χρόνια πλέον υπηρετεί τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε όλα τα επίπεδα. Ο 53χρονος πλέον Καρεμπέ έχει πετύχει τα πάντα στην ζωή του. Μια καριέρα ζηλευτή από έναν άνθρωπο που δεν ήταν απλά ένας ποδοσφαιριστής. Με δράση κοινωνική σε υψηλό επίπεδο, άνθρωπος που χαίρεσαι να συζητάς για τα πάντα. Με τον στρατηγικό σύμβουλο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ να παίζει κομβικό ρόλο στην καθημερινότητα του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Δίπλα στην πρώτη ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, στο πλευρό του Ζοσέ Ανιγκό στις Ακαδημίες. Ο Κριστιάν Καρεμπέ που ετοιμάζεται να κάνει μέσα σε λίγες ώρες το ταξίδι Πόλη-Νιόν ελπίζοντας πως θα ταξιδέψει πανηγυρίζοντας μια ιστορική πρόκριση στους «4» του Κόνφερενς και στην συνέχεια μια πρόκριση στον τελικό του Youth League.

Η μοίρα έφερε απέναντι στην Κ19 του Ολυμπιακού τα πιτσιρίκια της Ναντ, της ομάδας που ο Κριστιάν Καρεμπέ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Το πρώτο «σπίτι» του Καρεμπέ στην Ευρώπη, ερχόμενος παιδάκι από τη Νέα Καληδονία, έγιναν στην περίφημη Ακαδημία της Ναντ που συνεχίζει πιστά το έργο της ποντάροντας στα νέα παιδιά της. Με τον Καρεμπέ να… επιστρέφει στο 1988 με αφορμή το αντάμωμα της Παρασκευής στο Youth League. Μιλώντας στην κάμερα του MEGA θυμήθηκε την δική του εποχή, μίλησε για την εντυπωσιακή δουλειά που γίνεται στην «ερυθρόλευκη» Ακαδημία, αποκάλυψε τι θα πει στα παιδιά της Κ19 του Ολυμπιακού για το Φάιναλ-4 και ευχήθηκε η χρονιά που ζούμε να αποδειχτεί ιστορική και για τις δύο ομάδες του συλλόγου που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Μια φουλ «ερυθρόλευκη» εβδομάδα με φόντο τίτλους και ιστορία!

«Το να μιλάω για τη Ναντ με φέρνει πίσω στα νεανικά μου χρόνια. Το κύριο χαρακτηριστικό όταν έχεις μια ακαδημία, είναι να παράξεις μερικούς παίκτες με ποιότητα και να τους δώσεις την ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Ωστόσο, κι εμείς έχουμε μερικά παιδιά που από την επόμενη σεζόν θα είναι μέλη της πρώτης ομάδας. Επομένως, κάθε ομάδα έχει τη φιλοσοφία της και η Ναντ έχει αυτή τη φιλοσοφία, να παράγει παίκτες και να παίζουν στην πρώτη ομάδα.

Το 1996 που πήραμε το πρωτάθλημα στην Ναντ ήμασταν 11 παίκτες προερχόμενοι από τις ακαδημίες» τόνισε αρχικά ο Καρεμπέ και συνέχισε: «Ο στόχος είναι να κερδίσουμε τον τελικό. Όταν είσαι στην τελική τετράδα ο στόχος είναι να προκριθείς και να παίξεις στον τελικό.

Δεν υπάρχει λόγος να τους το πεις. Έχουν τη γνώση, έχουν τώρα την εμπειρία και είμαι βέβαιος ότι θα πάμε στον τελικό. Είναι λογικό. Και ναι θέλω τη νίκη». Όσο για την μεγάλη εβδομάδα του Ολυμπιακού που διεκδικεί πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς και κούπα στο Youth League; «Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό και πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο σε αυτό. Γιατί όπως είπα έχουμε περιθώριο να εξελίξουμε κι άλλους παίκτες και να πετύχουμε τους στόχους μας. Προφανώς έχουμε μπροστά μας τα 100 χρόνια του συλλόγου και πρέπει να τα γιορτάσουμε με καλό τρόπο. Και ελπίζω και πιστεύω ότι σε όλες τις κατηγορίες θα πάμε πολύ καλά. Σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο και θα συνεχίσουμε».

Αυτή βεβαίως δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Κριστιάν Καρεμπέ ως μέλος του Ολυμπιακού θα βρεί απέναντί του την Ναντ. Την περσινή σεζόν στους ομίλους του Γιουρόπα ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ναντ με τον Καρεμπέ μάλιστα να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην αναμέτρηση της πρεμιέρας στην Γαλλία όπου και βραβεύτηκε από τα «καναρίνια» για την σπουδαία προσφορά στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ