Έχει «τρελάνει» την Ευρώπη ο Σίνα: «Ο καλύτερος τερματοφύλακας του Youth League» (vids+pics)

Έχει «τρελάνει» την Ευρώπη ο Σίνα: «Ο καλύτερος τερματοφύλακας του Youth League» (vids+pics)

Αποθέωση για τον τερματοφύλακα της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού – Τα στατιστικά του 20χρονου πορτιέρο στο φετινό Youth League.

Η Κ19 του Ολυμπιακού διέλυσε την αντίστοιχη ομάδα της Μίλαν στον τελικό του Final – 4 του Youth League, που διεξήχθη στη Νιόν, με 3-0 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο Σωτήρης Συλαΐδόπουλος και οι παίκτες του ανέβασαν τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στην κορυφή της Ευρώπης σε επίπεδο Νέων και έγραψαν ιστορία, καθώς ο Ολυμπιακός έγινε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που κατακτά διοργάνωση της UEFA.

Διαβάστε επίσης: : Οι αντιδράσεις του πάγκου στην διαδικασία των πέναλτι, τα ελληνικά του Ροντινέι και το… πάρτι στα αποδυτήρια (vid)

Ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ήταν ο Άντζελο Σίνα, με τον 20χρονο τερματοφύλακα να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη σπουδαία επιτυχία των Πειραιωτών.

O Άντζελο Σίνα ήταν ο «φύλακας άγγελος» της εστίας του Ολυμπιακού και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Youth League από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο νεαρός τερματοφύλακας (7/1/2004) αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια του φετινού Youth League και μάλιστα στον ημιτελικό με την Ναντ «μιμήθηκε» τον Κωνσταντίνο Τζολάκη στο παιχνίδι της ανδρικής ομάδας με την Φενερμπαχτσέ και έπιασε ένα πέναλτι, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του Πειραιά να περάσει στον τελικό.

Τα νούμερά του στο Youth League

Σε εννιά αναμετρήσεις ο Άντζελο Σίνα κράτησε πέντε φορές ανέπαφη την εστία του, ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια δέχθηκε πέντε γκολ. Δύο στις μάχες του Ολυμπιακού με την Λέτσε για τον πρώτο γύρο (σ.σ 3-1 εντός, 3-1 εκτός), δύο παιχνίδια με την Λανς για τη φάση των «16» (2-2) και ένα από την Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά (3-1).

Συνολικά ο Ολυμπιακός έβαλε συνολικά 21 γκολ στον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου και δέχθηκε μόλις πέντε, με τον Άντζελο Σίνα να παίζει καθοριστικό ρόλο στη σπουδαία επιτυχία της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Ο 20χρονος πορτιέρο είχε συνολικά στη διοργάνωση 4.5 αποκρούσεις ανά αναμέτρηση, αλλά και 86% ποσοστό στις επεμβάσεις του. Νούμερα που θα ζήλευαν ακόμα κορυφαίοι τερματοφύλακες στον κόσμο.

Στον τελικό είχε 7 αποκρούσεις, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο και στο build up της πειραϊκής ομάδας, έχοντας 44 ενέργειες με την μπάλα, 21/31 μεταβιβάσεις και 10 επιτυχημένες βαθιές μπαλιές, οι οποίες βοήθησαν τον Ολυμπιακό να επιτεθεί απέναντι στην Μίλαν.
Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Άντζελο Σίνα, με πολλές ιστοσελίδες στο εξωτερικό να τον επιβραβεύουν με μια βαθμολογία κοντά στο 9.0, ενώ υπήρξαν άλλες σελίδες που αποθέωσαν τον 20χρονο πορτιέρο. «Ο καλύτερος τερματοφύλακας του Youth League. Απίστευτη διοργάνωση από τον 20χρονο πορτιέρο του Ολυμπιακού», ανέφερε χαρακτηριστικά η σελίδα «Football Talent Scout – Jacek Kulig» στα social media, που ασχολείται με ποδοσφαιρικά ταλέντα.

Αξίζει σημειώσουμε ότι Σίνα εκτός από τα εννιά παιχνίδια στο Youth League έχει παίξει επίσης σε 13 αναμετρήσεις της Κ19 του Ολυμπιακού στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Super League, έχοντας κρατήσει 5 φορές το μηδέν, ενώ έχει δεχθεί συνολικά 11 γκολ. Ο Άντζελο Σίνα άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Συλαΐδόπουλος στην αρχή της φετινής σεζόν και με τις σπουδαίες εμφανίσεις του στο Youth League έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή της ομάδας Νέων του συλλόγου του μεγάλου λιμανιού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ