Το αυτογκόλ του Βασιλειάδη στον Τσίπρα   

Το αυτογκόλ του Βασιλειάδη στον Τσίπρα   

H καυτή πατάτα της Αναδιάρθρωσης… ζεματάει το Μαξίμου, και φέρνει σε δύσκολη θέση τον Υφυπουργό Βασιλειάδη έναντι του Πρωθυπουργού

Θα μπορούσε κάλλιστα η εποχή ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια Κυβέρνησης, να χωρέσουν σε μια φωτογραφία. Στην αποτύπωση της στιγμής του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο μοιάζει πιο μπερδεμένο από ποτέ. Εγκλωβισμένο από τη «δράση» ενός ανεπαρκούς Υφυπουργού με παράξενη εμπλοκή, και βέβαια από τα «κόλπα» της Εξυγίανσης που όταν δεν προκαλεί γέλιο σοκάρει με την πραγματικότητα που έχει επιβάλλει.

Δεν αφορά τις μεγάλες ομάδες, δεν σχετίζεται με τον πρωταθλητισμό και τον ανταγωνισμό της κορυφής. Είναι βέβαιο όμως ότι κάτι θα έχετε ακούσει για αυτή την περίφημη ιδέα της αναδιάρθρωσης. Από την έμπνευση του Γιώργου Βασιλειάδη και των συμβούλων του να αλλάξουν τη δομή των κατηγοριών σε Super League, Football League, αλλά και στην τρίτη εθνική κατηγορία. Μια ιστορία που ανακοινώθηκε πριν θεσμοθετηθεί, που στοίχισε στο Κράτος πάνω από 50 εκατ ευρώ (τα χρήματα που πήγαν μέσω ΕΡΤ σε 7 τηλεοπτικά άστεγες επαγγελματικές ομάδες για να έχει επιρροή ο Βασιλειάδης στο συμβούλιο της Super League) και που ένα μήνα πριν από τη λήξη των πρωταθλημάτων έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μπέρδεμα.

Δεν ξέρουν στην πρώτη κατηγορία πόσες ομάδες υποβιβάζονται στην επόμενη. Δεν ξέρουν στην δεύτερη κατηγορία πόσες ομάδες θα συμμετέχουν εκεί στο επόμενο πρωτάθλημα. Και το ακόμη καλύτερο συμβαίνει στην τρίτη κατηγορία. Εκεί όπου ισχύει ο κακός χαμός. Σύμφωνα με την αναδιάρθρωση θα σχηματιστεί μια νέα τρίτη κατηγορία. Αν γίνει αυτό; Οι ομάδες που φέτος ανεβαίνουν από την Γ στη Β  ουσιαστικά μένουν στην Γ. Εκείνες που μένουν στην Γ χάνουν μια κατηγορία. Και εκείνες που υποβιβάζονται χάνουν σε μια χρονιά δύο κατηγορίες. Το απόλυτο μπάχαλο δηλαδή.

Γιατί; Διότι ο Βασιλειάδης και οι σύμβουλοι του δεν γνωρίζουν τα βασικά. Κυρίως ότι αναδιάρθρωση σε πρωταθλήματα γίνεται από τις χαμηλότερες κατηγορίες στην υψηλότερη, και όχι ανάποδα! Που να ήξερε όμως ο άνθρωπος. Και που να ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες. Το πρόβλημα του Υφυπουργού ήταν πως θα «εδραιώσει» την ΕΠΟ του Γραμμένου. Την ίδια ΕΠΟ που τώρα γελά μαζί του, και μέσω των παραδοσιακών δυνάμεων που την ελέγχουν κάθε άλλο παρά επιθυμεί την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Ούτε η Super League θέλει την αναδιάρθρωση. Ούτε η ΕΠΟ. Ούτε η Football League. Πολλώ δε μάλλον η Τρίτη εθνική που στη βάση της κρύβει χιλιάδες ψήφους με θέα στις προσεχείς πολιτικές εκλογές. Το διεμήνυσε μάλιστα μια σχετική Επιτροπή αυτό στου Μαξίμου. Ξέρει ο Τσίπρας πως αν γίνει τώρα αυτό το «ανακάτεμα» των κατηγοριών θα προκύψουν για τον ΣΥΡΙΖΑ συνέπειες εκλογικά που δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς (όταν έπρεπε). Και αυτό φέρεται να έχει κάνει τον Πρωθυπουργό όχι μόνο διστακτικό, αλλά και έξαλλο με τον Υφυπουργό του.

Με τον Βασιλειάδη που ακόμη περιμένει απάντηση για το ποδόσφαιρο, έχοντας δώσει την πενηντάρα της ΕΡΤ. Τον Υφυπουργό που δεν κατάφερε τη μεγάλη ιδέα του να τη χωρέσει σε καμία από τις «προκηρύξεις» των πρωταθλημάτων όταν εκείνα άρχισαν, αλλά θέλει να το κάνει τώρα που τελειώνουν.

Αν καταλαβαίνουμε καλά; Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι φαίνεται. Και ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν από καλούς φίλους της Κυβέρνησης διάφορες ιδέες προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση. Όχι φυσικά για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά για το αποτέλεσμα της κάλπης. Ήρθαν τα μνημόνια, ήρθαν η δεξιά πολιτική μιας κατά τα άλλα αριστερής Κυβέρνησης. Προέκυψαν οι Πρέσπες. Υπάρχει αυτός ο ασύλληπτος πόλεμος με τον Ολυμπιακό που φυσικά και θα κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν ένα σωρό σκάνδαλο με Πετσίτηδες και άλλους πολλούς. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να προκύψει και άλλο μέτωπο από το ποδόσφαιρο. Και η Γ΄Εθνική ξαναλέμε πως αφορά χιλιάδες. Είναι η «βάση» του αντικειμένου. Βάση που βράζει.

Μια από αυτές τις ιδέες για να πέσουν οι τόνοι; Να πάει η αναδιάρθρωση για τη σεζόν 2019-20 ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Μια ακόμη πιο προοδευτική; Ξαφνικά εκεί που έχουμε μια Football League, να προκύψει και μια άλλη. Ένας επιπλέον όμιλος ώστε εκεί που δεν ανεβαίνει κανείς από τη Γ΄ εθνική (στην ιδέα Βασιλειάδη) ξαφνικά να προβιβαστούν όχι μόνο οι πρώτες αλλά και οι δεύτερες των ομίλων σε εκείνη. Το απόλυτο μπάχαλο. Αλλά τι είναι κανονικό σε αυτή τη χώρα, για να έχει τέτοιες απαιτήσεις το ποδόσφαιρο.

Με βάση πάντα τις ίδιες πηγές ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα με τον Βασιλειάδη είναι μεγάλος. Και τα… αδειάσματα ήδη αρκετά σε κάποιους που έχουν το δικαίωμα να ξέρουν τις απόψεις του Πρωθυπουργού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ