Ολυμπιακός : Εξώδικο στον Βαγγέλη Γραμμένο

Ολυμπιακός : Εξώδικο στον Βαγγέλη Γραμμένο

Με εξώδικο του ο Ολυμπιακός «στριμώχνει» στα σχοινιά τον πρόεδρο της ΕΠΟ για την «πραξικοπηματική» ενέργεια του, να… ανακοινώσει στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας την ανανέωση της σύμβασης του Μέλο Περέιρα (ΚΕΔ).

Σε δύσκολη θέση ο Βαγγέλης Γραμμένος. Από τις πράξεις του όπως καταλαβαίνει κανείς. Αλλά και από το εξώδικο που έλαβε στα χέρια του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι… μέρες της αφθονίας του. Ο τρόπος με τον οποίο διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο τρόπος με τον οποίο ακυρώνει όλα τα θεσμικά όργανα. Λες και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι… δική του.

Ειρωνεία: «Δικός μας είναι» είχε πει ο Ιβάν Σαββίδης για τον Μακεδόνα Δικηγόρο που κάθεται αυτή τη στιγμή στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό αξίωμα.

Και για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν; Η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έγινε ένα ακόμη επεισόδιο Εξυγίανσης. Υπήρχε κανονικά στην ατζέντα της η συζήτηση αναφορικά με την –ανανέωσης της σύμβαση του Μέλο Περέιρα για την θέση του αρχιδιαιτητή. Του Πορτογάλου που αμείβεται σχεδόν με 300.000 ευρώ ετησίως για να βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο επέστρεψαν οι Κυριακές μας. Υπήρχαν πολλές ενστάσεις για τον συγκεκριμένο. Αλλά και για την αμοιβή του.

Ξεκίνησε λοιπόν η συνεδρίαση και όταν έφτασαν στο δια ταύτα; Ο Βαγγέλης Γραμμένος ανακοίνωσε την ανανέωση της σύμβασης του Περέιρα. Ανακοίνωσε «πακέτο» και την ανανέωση της σύμβασης του Αντόνιο Μάριν με την ΚΕΔ. Του Ισπανού που η περίπτωση του δεν βρίσκονταν καν στην ατζέντα!

Και αν κάποιοι σπεύσουν να υποστηρίξουν πως ο Βαγγέλης Γραμμένος το έκανε αυτό διότι εμφανίστηκε στα χέρια του το αίτημα της FIFA, μέσω της επιστολής της Φατμά Σαμούρα (γενική γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας); Εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον. Το εξώδικο του Ολυμπιακού είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό. Η επιστολή έχει ημερομηνία 21/5. Η ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής ανακοινώθηκε στα μέλη της, την 14η Ιουνίου. Η επιστολή έγινε γνωστή στα μέλη στις 18 του Ιούνη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ «προχώρησε» στην ανακοίνωση της απόφασης Περέιρα στο συμβούλιο της 19ης.

Δηλαδή ο Γραμμένος είχε στα χέρια του την επιστολή από τον Μάη, αλλά παρά ταύτα έβαλε στις 14 Ιούνη στην «ατζέντα» της Ε.Ε έβαλε προς συζήτηση το «θέμα ανανέωσης της σύμβασης Περέιρα». Και γνωστοποίησε στα μέλη της Ε.Ε την επιστολή αυτή σχεδόν 1 μήνα μετά αφότου την πήρε στα χέρια του. Πιθανότατα για να… πάρει πάνω του την χθεσινή δράση. Πως στις 14 Ιούνη ζήτησε «έγκριση» όταν από τις 21 Μάη είχε μια επιστολή «δεσμευτική» στα χέρια του;

Η απόλυτη αδιαφάνεια. Ο Περέιρα το 2017 για να αναλάβει την ΚΕΔ (μέσω FIFA) πήρε την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Και ας ήταν ακόμη η Ομοσπονδία σε Καθεστώς ΠΔΕ (Προσωπική Διοικούσα Επιτροπή). Τώρα μια νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν πρέπει να βάλει την υπογραφή της; Ποιος δίνει το δικαίωμα στον Γραμμένο να προβεί σε μια τέτοια κίνηση; Ποιο νομοθετικό έρεισμα; Σε τελική ανάλυση με πια λογική ο Μέλο Περέιρα αμείβεται με 22.500 ευρώ τον μήνα; Και αυτό η FIFA το ζήτησε; Έθεσε τους όρους της σύμβασης;

Και ο Μάριν; Κάτι σαν τη γλάστρα που ποτίζεται με τον… βασιλικό; Είναι Μπανανία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουν προηγούμενο όλα αυτά.

Ο Ολυμπιακός με το εξώδικο που φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ (και μέλους της Ε.Ε της ΕΠΟ) Δημήτρη Αγραφιώτη ζητά απαντήσεις από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εντός 48ωρών. Το εξώδικο που αποκλειστικά παρουσιάζει to10.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ