Παναθηναϊκός: Ο μονόδρομος του ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Ο μονόδρομος του ΟΑΚΑ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε τις κυβερνητικές υπαναχωρήσεις από τις προεκλογικές δεσμεύσεις για τη Διπλή Ανάπλαση, όμως ο Παναθηναϊκός έχει μία ρεαλιστική επιλογή για τη συστέγαση όλων των τμημάτων του.

Την αίσθηση που επικρατούσε για εμπλοκή στη «Διπλή Ανάπλαση» επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη μίλησε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και καταλόγισε ευθύνες στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων.

Σε μία άλλη αποστροφή του λόγου, ο Γιαννακόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι δουλεύει ένα εναλλακτικό πλάνο για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού. «Προσπαθούμε να φτιάξουμε κι άλλο ένα μοντέλο που μπορεί να μην είναι κάτω από την στέγη του Ερασιτέχνη, αλλά από ιδιώτη, αλλά αυτά θα γίνουν με πρωτοβουλίες ιδιωτών και είναι δύσκολες υποθέσεις» ανέφερε ο Γιαννακόπουλος, χωρίς να υπεισέρθει σε άλλες λεπτομέρειες.

Ασφαλώς, η πληροφορία ότι ο Γιαννακόπουλος και το επιτελείο του επεξεργάζονται και άλλες λύσεις, δεν συνιστά αποκάλυψη. Το «10» είχε υπενθυμίσει πρόσφατα ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε ζητήσει επισήμως επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τη χρήση και την εκμετάλλευση του Ποδηλατοδρομίου και είχε επαναφέρει το αίτημα και στο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την ακρίβεια, το ΟΑΚΑ στην παρούσα φάση είναι μονόδρομος για τη στέγαση του Παναθηναϊκού. Το αθλητικό συγκρότημα του Αμαρουσίου είναι το μοναδικό που πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει όλα τα τμήματα του Συλλόγου, μέχρι την οριστική διευθέτηση του γηπεδικού.

Είναι γεγονός ότι το ΟΑΚΑ δεν συγκινεί ιδιαίτερα τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Βρίσκεται σε μία τοποθεσία που απέχει από το κέντρο της Αθήνας και τους Αμπελόκηπους, τον φυσικό χώρο που γεννήθηκε ο Σύλλογος. Ουδέποτε οι φίλοι του Τριφυλλιού συνδέθηκαν με το μέρος, όπως με το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει πολύτιμο χρόνο για το γηπεδικό του. Δεν έχει το περιθώριο να σπαταλήσει και το μέλλον του. Επιβάλλεται να δρομολογήσει μία μόνιμη λύση για τη συνολική στέγαση του Συλλόγου και έπειτα, να ψάξει με ηρεμία τις επόμενες κινήσεις του. Είτε με την επιμονή στη Διπλή Ανάπλαση, είτε με άλλη κατεύθυνση.

Ας μην ξεχνάμε πως ο μπασκετικός Παναθηναϊκός μεγαλούργησε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός εξελίχτηκε στον Panathinaikos αγωνιζόμενος στο «Σπύρος Λούης». Το ΟΑΚΑ έχει αποτελέσει σημείο δόξας για μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του Συλλόγου. Η έδρα έχει σημασία, αλλά σημαντικότερες είναι οι ομάδες που παίζουν…

Το θετικό είναι ότι η διοίκηση του ΑΟ λειτουργεί πρωτίστως με ρεαλισμό και έπειτα με το συναίσθημα. Οι συναισθηματισμοί είναι μία πολυτέλεια που δεν έχει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή. Το ΟΑΚΑ δεν είναι η ιδεατή λύση, αλλά είναι η μόνη λύση μέχρι ο Παναθηναϊκός να καταλήξει στο που για το νέο «σπίτι» του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ