Όταν ο Σκόκο «έφαγε» τη θέση του Σαβιόλα (vids)

Όταν ο Σκόκο «έφαγε» τη θέση του Σαβιόλα (vids)

Το 2013 ένα ντόμινο οδήγησε τον Χαβιέ Σαβιόλα στον Πειραιά με τον Νάτσο Σκόκο να του «τρώει» τη θέση στην Ιντερνασιονάλ, η οποία φάνταζε τότε ο πιθανότερος προορισμός για τον μετέπειτα επιθετικό του Ολυμπιακού.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να έρθει στον Ολυμπιακό ο Χαβιέ Σαβιόλα, έφερε στο φως η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «gauchazh.clicrbs.com.br». Πρωταγωνιστής ο πρώην επιθετικός των «ερυθρόλευκων», ο Νάτσο Σκόκο και… ενδιάμεσος ο Αντρέ Ντ’ Αλεσάντρο.

Το 2013 η Ιντερνασιονάλ αναζητούσε επιθετικό και ο Σαβιόλα με σπουδαία καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (μεταξύ άλλων), ήταν διαθέσιμος μετά τη θητεία του στη Μάλαγα. Οι μάνατζέρ του πρότειναν τον 31χρονο τότε επιθετικό στον βραζιλιάνικο σύλλογο, με τον κολλητό του, Ντ΄Αλεσάντρο, να αναλαμβάνει το ψηστήρι ώστε οι δυο τους να ανταμώσουν ξανά.

Εννιά χρόνια πέρασαν μαζί στην Ρίβερ, ξεκινώντας από τις ακαδημίες του συλλόγου, μαζί και στην Εθνική Αργεντινής όπου μάλιστα ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ο Ντ Αλεσάντρο ήταν από το 2008 στην Ιντερνασιονάλ και με τον Σαβιόλα τους συνέδεε ήδη φιλία 20 ετών.

Παρ’ όλα αυτά όμως, και μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η μετακίνηση του Σαβιόλα στην Ιντερνασιονάλ δεν ολοκληρώθηκε με έναν άλλο παλιό μας γνώριμο να είναι αυτός που θα ενίσχυε την επιθετική γραμμή της ομάδας. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον πρώην παίκτη και αγαπημένο των οπαδών της ΑΕΚ, Νάτσο Σκόκο.

Ο «υδραυλικός» που το 2011 πωλήθηκε από την Ένωση στην Αλ Αΐν, έμεινε μόλις έναν χρόνο στα ΗΑΕ καθώς το 2012 επέστρεψε στην αγαπημένη του Νιούελς με τη μορφή δανεισμού. Έτσι, το 2013 έφυγε για την Βραζιλία και την Ιντερνασιονάλ με την οποία μέτρησε 17 συμμετοχές και 3 γκολ, την ίδια στιγμή που ο Σαβιόλα κατέληγε τελικά στον Πειραιά για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Kαι μάλλον δικαιωμένος θα αισθάνεται αφού με τους «ερυθρόλευκους» κατέκτησε το πρωτάθλημα, αγωνίστηκε ξανά στο Champions League ενώ πραγματοποίησε και εξαιρετική σεζόν, σε ατομικό επίπεδο, καταγράφοντας 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 14 γκολ και 4 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ