Για την FIFΑ η υπόθεση του Μουντιάλ της Γερμανίας δεν έχει κλείσει

Για την FIFΑ η υπόθεση του Μουντιάλ της Γερμανίας δεν έχει κλείσει

Η υπόθεση για διαφθορά στην ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία μπήκε στο αρχείο αλλά η FIFA με ανακοίνωσή της τονίζει πως θα συνεχίσει την έρευνα.

Απογοητευμένη από την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας, σχετικά με το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, μίας και υπάρχει παραγραφή λόγω χρόνου, εμφανίστηκε η FIFA με σχετική της ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, η υπόθεση μπορεί να μπήκε στο αρχείο από τις αρμόδιες Αρχές, ωστόσο για την Παγκόσμια Ομοσπονδία αυτό το θέμα δεν θα κλείσει τόσο εύκολα.

Η ανακοίνωση:

«Η FIFA είναι πολύ απογοητευμένη επειδή η έρευνα σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006 δεν θα πραγματοποιηθεί επειδή έχει πλέον παραγραφεί λόγω χρόνου. Από την πλευρά της, η FIFA συνεργάστηκε πλήρως για αυτήν την έρευνα με την πάροδο των ετών, ανταποκρινόμενη σε πολλά αιτήματα που υπέβαλε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα , με συνέπεια σημαντικές δαπάνες και χρόνο.

Το γεγονός ότι η υπόθεση έχει πλέον λήξει χωρίς κανένα αποτέλεσμα είναι πολύ ανησυχητικό, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για την απονομή δικαιοσύνης στην Ελβετία. Ελπίζουμε ότι η αλήθεια για την πληρωμή των 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων θα εμφανιστεί κάποια μέρα και ότι όσοι έχουν διαπράξει παράνομες πράξεις θα τιμωρηθούν δεόντως, εάν όχι στην Ελβετία, τότε ίσως κάπου αλλού.

Για την FIFA, αυτή η υπόθεση σίγουρα δεν έχει τελειώσει, καθώς δεν μπορούμε και δεν θα δεχτούμε μια πληρωμή 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από λογαριασμούς FIFA χωρίς λόγο. Ακόμα κι αν αυτό συνέβη πριν από πολλά χρόνια , η ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας της FIFA θα συνεχίσει να ερευνά για αυτό και άλλα παρόμοια θέματα.

Επιπλέον, η FIFA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλες τις κρατικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Ελβετία, με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι όλοι οι υπεύθυνοι για την πρόκληση βλάβης στο ποδόσφαιρο θα τους αποδοθούν ευθύνες για τις πράξεις τους και δεν θα μπορούν να κρύβονται για πάντα με τα παράνομα κέρδη τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ