Φεύγει από τη Ντόρτμουντ για το MLS ο Μπίρκι

Φεύγει από τη Ντόρτμουντ για το MLS ο Μπίρκι

Ο Ρόμαν Μπίρκι θα αποχωρήσει από την Ντόρτμουντ και θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του MLS.

Παρελθόν από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ θα αποτελέσει στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Ρόμαν Μπίρκι, ο οποίος θα διασχίσει τον Ατλαντικό και θα συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός σύλλογος, υπήρξε συμφωνία με τον Ελβετό τερματοφύλακα για κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του, που είχε ισχύ ως τις 30 Ιουνίου 2023, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει στο MLS με τη φανέλα της Σεντ Λιούις Σίτι.

Ο Μπίρκι εντάχθηκε στη Ντόρτμουντ το 2015, προερχόμενος από τη Φράιμπουργκ, και κατέγραψε συνολικά 232 συμμετοχές με τους Βεστφαλούς. Υπήρξε για πολύ καιρό ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας, ώσπου ένας τραυματισμός στον ώμο, τον Ιανουάριο του 2021, τον άφησε πίσω στην… ιεραρχία από τον συμπατριώτη του Γκρέγκορ Κόμπελ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 31χρονος τερματοφύλακας δεν έχει παίξει φέτος σε κανέναν αγώνα της Bundesliga.

«Εχω περάσει πολύ χρόνο από την ιδιωτική μου ζωή στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, είμαι μεγάλος φαν του αμερικανικού αθλητισμού και ήταν ονειρό μου να μπορέσω να συνεισφέρω στην ανάπτυξη ενός συλλόγου που οικοδομείται στο Σεντ Λιούις» δήλωσε ο Μπίρκι, ο οποίος κατέκτησε με την Μπορούσια δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ Γερμανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ