Τέρζιτς: «Να κάνουμε τα τελευταία πέντε βήματα για τον τίτλο»

Τέρζιτς: «Να κάνουμε τα τελευταία πέντε βήματα για τον τίτλο»

Για την τελική ευθεία της Bundesliga μίλησε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς.

Ο Έντιν Τέρζιτς δήλωσε ότι η Ντόρτμουντ έχει να κάνει ακόμη πέντε βήματα για να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημά της μετά από 11 χρόνια, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για το κρίσιμο τελευταίο «κομμάτι» της σεζόν.

Η Μπορούσια βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης στην Bundesliga, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, και έχει προβάδισμα ενός βαθμού σε σχέση με την Μπάγερν Μονάχου, η οποία κατέκτησε τα τελευταία δέκα χρόνια τη… σαλατιέρα. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν αύριο εκτός έδρας την Μπόχουμ, στο μικρό ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, ενώ οι Βαυαροί υποδέχονται την Κυριακή την ουραγό Χέρτα Βερολίνου. Στη συνέχεια η Ντόρτμουντ έχει να παίξει με Βόλφσμπουργκ, Γκλάντμπαχ, Άουγκσμπουργκ και Μάιντς.

«Μπαίνουμε στο ματς με την Μπόχουμ με ένα καλό μερίδιο αυτοπεποίθησης. Πρέπει να κάνουμε ακόμη πέντε βήματα και το πρώτο είναι αύριο» δήλωσε ο Τέρζιτς σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τον αγώνα της Μπάγερν την Κυριακή. Παίζουμε αύριο με την Μπόχουμ και μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάστασή μας αύριο, μόνο αν πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν σε αυτή τη θέση, παίζοντας για έναν τίτλο».

Η Ντόρτμουντ στέφθηκε για τελευταία φορά πρωταθλήτρια Γερμανίας το 2012, όταν προπονητής της ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ είχε κατακτήσει τον τίτλο και το 2011. «Υπάρχει ένας κοινός στόχος και χρειαζόμαστε τους πάντες. Αυτός ο κοινός στόχος … πρέπει να οδηγήσει στο να είμαστε στην κορυφή στο τέλος» υπογράμμισε ο Τέρζιτς και συμπλήρωσε: «Να έχουμε έναν διαφορετικό πρωταθλητή από τα τελευταία δέκα χρόνια. Θέλουμε να δείξουμε την απόδοση που ελπίζουμε ότι θα μας κρατήσει στην κορυφή. Είμαστε εδώ, πρέπει να κάνουμε πέντε επιτυχημένα βήματα και είμαστε χαρούμενοι που ήρθε επιτέλους η ώρα της κρίσης».

Στον αγωνιστικό τομέα, η Ντόρτμουντ θα παραταχθεί στον αγώνα με τη Μάιντς χωρίς τον Νίκο Σλότερμπεκ, καθώς ο Γερμανός σέντερ μπακ ταλαιπωρείται από μυικό τραυματισμό. Ο τεχνικός της Μπορούσια δήλωσε ότι τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Νίκλας Ζίλε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ