Ντόρτμουντ: Έτοιμη για στέψη με πραγματικούς μαχητές σαν τον Σεμπάστιαν Αλέ! (pics, vid)

Ντόρτμουντ: Έτοιμη για στέψη με πραγματικούς μαχητές σαν τον Σεμπάστιαν Αλέ! (pics, vid)

Οι Βεστφαλοί είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση της Bundesliga μετά από 11 χρόνια έχοντας στο ρόστερ τους μεταξύ άλλων έναν πραγματικό μαχητή της ζωής, τον Σεμπάστιαν Αλέ.

Η Ντόρτμουντ έχει σήμερα στις 16:30 το μεσημέρι, μια μεγάλη ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας για 9η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 11 χρόνια.

Οι Βεστφαλοί συγκεκριμένα, θα υποδεχθούν εντός έδρας την Μάιντς στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga, και με νίκη θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο σενάριο για Πινέδα και Μπαρτσελόνα!

Αυτή τη στιγμή είναι στους 70 βαθμούς με την «αιώνια» αντίπαλο Μπάγερν Μονάχου να βρίσκεται 2η στους 68.

Το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς λοιπόν, είναι πολύ κοντά στην Bundesliga μετά το 2012, έχοντας ένα ρόστερ με πιο πολυσυζητημένο όνομα -πέραν της «σημαίας» Μάρκο Ρόις- αυτό του Τζουντ Μπέλιγχαμ ως επί το πλείστον, ο οποίος αν και μόλις στα 19 του, φέτος ως μέσος, κάνει εξαιρετική σεζόν αφού μετράει με τα χρώματα των Βεστφαλών 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 14 γκολ και 7 ασίστ.

Η αλήθεια είναι πως όλος ο κόσμος σχεδόν στέκεται στο «παιδί θαύμα» του βρετανικού ποδοσφαίρου, που μάλιστα είναι έτοιμο για μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης με το τέλος της σεζόν, ξεχνά όμως ή μαλλον δεν μνημονεύει αρκετά, και έναν πραγματικό μαχητή της ζωής, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στη γερμανική ομάδα από τότε που επανήλθε στην αγωνιστική δράση. Ο λόγος; Φυσικά για τον Σεμπάστιαν Αλέ.

Ο Ιβοριανό-Γάλλος άσος, μετράει με τα χρώματα της γερμανικής ομάδας 21 συμμετοχές 9 τέρματα και 5 ασίστ συνολικά φέτος, όντας ένας εξαιρετικός σέντερ φορ αλλά η αλήθεια είναι ότι σχεδόν ένα χρόνο πριν, αντιμετώπισε σοβαρά θέματα υγείας αλλά δεν το έβαλε κάτω, τα ξεπέρασε και είναι εδώ πιο δυνατός από ποτέ.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Αλέ πέρσι μεταγράφηκε από τον Άγιαξ στην Ντόρτμουντ έχοντας τη φήμη του φοβερού και τρομερού «killer» της επίθεσης του «αίαντα», αφού σε 43 συμμετοχές σκόραρε 34 γκολ και 9 ασίστ.

Η μεταγραφή του έγινε επίσημη στους Βεστφαλούς τον Ιούλιο του 2022 όμως η χαρά του ίδιου δυστυχώς δεν κράτησε για πολύ…

Ο καρκίνος, αυτή η καταραμένη ασθένεια

Ο Ιβοριανο-Γαλλος, διαγνώστηκε στις 18 Ιουλίου με καρκίνο στους όρχεις. Σε αυτές τις ηλικίες δυστυχώς, έχει αρχίσει και παρατηρείται όλο και συχνότερα όγκος στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Όντας στα 28 του, ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε με την ασθένεια και κυρίως με τις χημειοθεραπείες οι οποίες για όσους γνωρίζουν, είναι μία διαδικασία αρκετά επίπονη, κουραστική, που το σώμα το… σμπαραλιάζει στην κυριολεξία.

Δεν ήταν όμως μόνο οι χημειοθεραπείες

Ο Αλέ έκανε και δυο χειρουργεία για να απαλλαγεί οριστικά, από αυτή την τρομερή ασθένεια και όχι μόνο τα κατάφερε αλλά επανήλθε δριμύτερος. Το έλεγε άλλωστε ότι δε θα το βάλει κάτω στη μάχη του με τον καρκίνο, και απέδειξε του λόγου το αληθές όταν επέστρεψε στις προπονήσεις με τους Βεστφαλούς τον Γενάρη του 2023, και -στο ντεμπούτο του- σε ένα φιλικό με τη Βασιλεία, έκανε γνωστές και τις προθέσεις του μετά την επανοδό του.

Να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα. Έβαλε τρία γκολ σε εκείνο το 6-0 επί των Ελβετών, δείχνοντας ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω του την περιπέτεια υγείας του.

Και την έχει αφήσει πραγματικά πίσω του…

Στις 22/01 αγωνίστηκε σε επίσημο ματς κόντρα στην Άουγκσμπουργκ. Στο επόμενο ματς με τη Μάιντς σκόραρε το πρώτο του τέρμα στην Bundesliga. Ακολούθησαν άλλες 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλα 8 γκολ.

Μάλιστα ο Αλέ σημείωσε 2 τέρματα στην εκτός έδρας νίκη -την περασμένη εβδομάδα- με 3-0 επί της… Άουγκσμπουργκ με την οποία είχε ντεμπουντάρει τελείως συμπτωματικά.

Ο βασικός σέντερ φορ της Ντόρτμουντ πλέον, σήμερα, έχει ευκαιρία και πάλι να… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα και αυτή τη φορά να φέρει και την πολυπόθητη κούπα στο Ντόρτμουντ.

Εκτός αυτού όμως απέδειξε ήδη ότι είναι και ένας πραγματικός μαχητής της ζωής. Αν ψάχνετε λοιπόν για αθλητικά πρότυπα, να ένα!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ