Η Bundesliga τιμά τη μνήμη του Φραντς Μπεκενμπάουερ

Η Bundesliga τιμά τη μνήμη του Φραντς Μπεκενμπάουερ

Η Bundesliga θα τιμήσει την μνήμη του «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ

Η Bundesliga ετοιμάζεται να τιμήσει τη μνήμη του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος πέθανε αυτή την Κυριακή (7/1) σε ηλικία 78 ετών. Ως αναγνώριση, σε όλους τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας Γερμανίας που θα διεξαχθούν μεταξύ Παρασκευής (12/1) και Κυριακής (14/1) θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Επιπλέον, οι παίκτες των 18 ομάδων που θα συμμετέχουν θα φορέσουν μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους.

Διαβάστε επίσης: «Θηρίο» Αλ Μουσράτι για τον Ολυμπιακό – Η σχέση με τον Καρβαλιάλ, τα πρόσωπα -κλειδί και οι τρελές απαιτήσεις της Μπράγκα

Όλα θα ξεκινήσουν απόψε (12/1), όταν η Μπάγερν, η ομάδα με την οποία ταυτίστηκε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, θα υποδεχθεί τη Χόφενχαϊμ στην «Allianz Arena», ένα γήπεδο του οποίου η κατασκευή προωθήθηκε από τον «Κάιζερ», όταν ήταν πρόεδρος του συλλόγου.

Μάλιστα, στην οροφή του γηπέδου τοποθετήθηκε ειδικός φωτισμό με τη φράση: «Danke Franz» (δηλ. ευχαριστώ Φραντς), ως φόρο τιμής για όλα όσα έκανε για τον σημαντικότερο σύλλογο όλης της Γερμανίας.

Έγινε ο πρώτος αμυντικός που κέρδισε δύο Χρυσές Μπάλες (1972 και 1976). Επιπλέον, κέρδισε το Κύπελλο Πρωταθλητριών τρεις συνεχόμενες φορές από το 1974 έως το 1976 και κέρδισε τέσσερις τίτλους Bundesliga με την Μπάγερν και έναν ακόμη με το Αμβούργο στο τέλος της καριέρας του.

Με την εθνική ομάδα, ο Μπεκενμπάουερ  είχε 103 συμμετοχές για τη Δυτική Γερμανία. Έπαιξε σε τρία Μουντιάλ (1966, 1970 και 1974), και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Γερμανία το 1974, ως παίκτης. Αργότερα, το 1990 επανέλαβε το επίτευγμα αλλά ως προπονητής. Συμμετείχε επίσης σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, κατακτώντας τον τίτλο το 1972.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είναι ένας από τους μόνο τρεις ανθρώπους στον κόσμο του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως παίκτης και, χρόνια αργότερα, ως προπονητής.

Το συγκεκριμένο κατόρθωμα έχουν πετύχει επίσης ο Βραζιλιάνος Μάριο Ζάγκαλο, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή (5/1), σε ηλικία 92 ετών, και ο Γάλλος Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ