Μπάγερν Λεβερκούζεν: Πανέτοιμη για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της

Μπάγερν Λεβερκούζεν: Πανέτοιμη για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της

Οι γηπεδούχοι «υπέγραψα φαρδιά πλατιά» την υπεύθυνη δήλωση πρωταθλήματος και μετά τον αποψινό θρίαμβο είναι δίχως άλλο το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου

Όταν ξεκίνησε η σεζόν το περασμένο καλοκαίρι, όλα γύριζαν (όπως πάντα) γύρω από το όνομα της Μπάγερν.

Για πολλούς, αν όχι για όλους, η πρώτη θέση ήταν «καπαρωμένη» και απλά έψαχναν τον δεύτερο.

Διαβάστε επίσης: Ένα ιδανικό σενάριο για τον «τελικό» της Πέμπτης

Έλα όμως που τώρα, στην τελική ευθεία της Μπουντεσλίγκα, όλα έχουν έρθει τούμπα και για την κορυφή προορίζεται άλλη ομάδα;

Το «θαύμα» της Μπάγερ Λεβερκούζεν καλά κρατεί και μάλιστα απόψε υπήρχε μια δήλωση τίτλου από την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο.

Η Λεβερκούζεν υποδέχθηκε την Μπάγερν, σ’ ένα παιχνίδι που για πολλούς θα έδειχνε τον χαρακτήρα που έχει «χτίσει» η πρωτοπόρος της βαθμολογίας και αν είναι ικανή τελικά να «κόψει πρώτη το νήμα» του φετινού γερμανικού πρωταθλήματος.

Μωρέ και χαρακτήρα έχει φτιάξει η Λεβερκούζεν και πολλά ακόμα πράγματα, καθώς το 3-0 με το οποίο επικράτησε των Βαυαρών, φανερώνει του λόγου το αληθές.

Οι γηπεδούχοι «υπέγραψα φαρδιά πλατιά» την υπεύθυνη δήλωση πρωταθλήματος και μετά τον αποψινό θρίαμβο είναι δίχως άλλο το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Αλόνσο βλέπει την ομάδα του να είναι ασταμάτητη και το όνομα του στην κορυφή της λίστας με τους υποψήφιους «διαδόχους» του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Αυτό όμως που για την ώρα «καίει» τον νεαρό Ισπανό προπονητή είναι να φέρει εις πέρας αυτό που φάνταζε mission impossible στο ξεκίνημα της χρονιάς, η κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας από την Μπάγερ.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Λεβερκούζεν δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ποτέ την Μπουντεσλίγκα κι αυτό καθιστά ακόμα μεγαλύτερο το «θαύμα» που πάει να κάνει ο Αλόνσο στην Γερμανία.

Η Μπάγερ έχει κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μια φορά, έχει στην τροπαιοθήκη της ένα Κύπελλο Γερμανίας, αλλά της λείπει η «σαλατιέρα», αν κι αυτή φαίνεται να πλησιάζει.

Ο αποψινός «περίπατος» στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στους Βαυαρούς αποδεικνύει ότι η ομάδα του Αλόνσο είναι σε θέση να φτάσει μέχρι το τέρμα, αν κι όταν έχεις ν’ αντιμετωπίσεις την Μπάγερν δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως το πλάνο του Αλόνσο απέδωσε 100%, καθώς η αμυντική λειτουργία της Μπάγερ έβγαλε εκτός ματς τον Χάρι Κέιν και όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τους γηπεδούχους.

Αρκεί μόνο ν’ αναφέρουμε ότι ο Άγγλος σέντερ φορ των Βαυαρών τελείωσε το παιχνίδι χωρίς τελική προσπάθεια κι αυτό σημαίνει ότι όλα δούλεψαν «ρολόι» για τους επίδοξους πρωταθλητές.

Αυτή τη στιγμή η Λεβερκούζεν βρίσκεται πέντε πόντους μπροστά από την πρωταθλήτρια, Μπάγερν και απομένουν 13 παιχνίδια για την ολοκλήρωση της σεζόν. Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως μετά από 21 ματς δεν έχει γνωρίσει ήττα, καθώς μετράει 17 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, έχοντας πετύχει 55 γκολ ενώ έχει δεχθεί μόλις 14.

Σίγουρα η αποψινή νίκη στο ντέρμπι δίνει τεράστια ώθηση στην Λεβερκούζεν αλλά ένα είναι σίγουρο. Αν η ομάδα του Αλόνσο θεωρήσει πως «ξεμπέρδεψε» με τους Βαυαρούς μετά το άνετο 3-0 θα έχει κάνει το μεγαλύτερο λάθος στην κούρσα για τον τίτλο.

Το έχει κάνει στο παρελθόν η Ντόρτμουντ και δεν κατάλαβε πως της πήρε το πρωτάθλημα η Μπάγερν, μέσα από τα… χέρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ