Λεβερκούζεν – Μάιντζ 2-1: Καλπάζουν προς τον τίτλο για γράφουν ιστορία οι «ασπιρίνες»

Λεβερκούζεν – Μάιντζ 2-1: Καλπάζουν προς τον τίτλο για γράφουν ιστορία οι «ασπιρίνες»

Η Λεβερκούζεν επικράτησε με 2-1 της Μάιντζ, ξέφυγε με +11 από την Μπάγερν και έγραψε ιστορία σπάζοντας το μεγαλύτερο αήττητο σερί γερμανικής ομάδας, το οποίο κατείχαν οι Βαυαροί.

Τι κι αν αυτή τη φορά η Λεβερκούζεν δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής της; Η ομαδάρα του Τσάμπι Αλόνσο κατάφερε να «λυγίσει» με 2-1 την πολύ ανταγωνιστική Μάιντζ για την 23η αγωνιστική της Bundesliga και να εκτοξεύσει τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπάγερν στους έντεκα βαθμούς, με τους Βαυαρούς να υποδέχονται αύριο τη Λειψία στο Μόναχο.

Παράλληλα, οι «ασπιρίνες» έφτασαν τα 33 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχαν το απόλυτο ρεκόρ στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ξεπέρασαν τα 32 ματς της Μπάγερν από το 2020 και έγιναν η ομάδα της χώρας με το μεγαλύτερο αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας πλέον 29 νίκες και μόλις τέσσερις ισοπαλίες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Τσεχία 72-64: Με το… δεξί η Εθνική του Σπανούλη στο κατάμεστο ΣΕΦ

Mόλις στο 3′ η Λεβερκούζεν έκανε το 1-0 με ένα φαλτσαριστό σουτ του Τσάκα που μπέρδεψε τον Ζέντνερ και εκεί φάνηκε πως οι γηπεδούχοι θα έχουν ένα εύκολο βράδυ. Τέσσερα λεπτά μετά όμως η Μάιντζ έφτασε στο 1-1 με τρομερή κεφαλιά του Κορ και έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα του Αλόνσο.

Το ματς ήταν ανοιχτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους για την ανατροπή, αλλά αυτή που βρήκε το δεύτερο γκολ ήταν η Λεβερκούζεν. Στο 68′ συγκεκριμένα, ο Άντριχ έπιασε ένα δυνατό σουτ από μακριά, η μπάλα πήγε πάνω στον Ζέντνερ ο οποίος την έχασε μέσα από τα χέρια του και έγινε το 2-1. Στο 80′ η Μάιντζ έμεινε και με δέκα λόγω αποβολής του Ενγκανκάμ με απευθείας κόκκινη και εκεί όλα τελείωσαν.

Λεβερκούζεν: Χραντέρτσκι, Κοσουνού, Ταπσόμπα, Τα, Γκριμάλδο, Τσάκα, Άντριχ, Φριμπόνγκ(83’ Χινκάπιε), Χόφμαν(56’ Σικ), Αντλί(83’ Τέλα), Βιρτς(90’ Χλόζεκ)

Μάιντζ: Τσέτνερ, Κορ, Φαν Ντεν Μπέργκ, Κάτσι, Εμβουένε, Βίντμερ(60 Γκιλαβογί), Αμίρι, Μπαρέιρο, Λι, Γκρούντα(65’ Ενγκανκάμ), Ονισίβο (83’ Κράους)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ