Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία της Λεβερκούζεν: Η ανακάλυψη του Βιρτς, ο Αλόνσο και η ιστορική σεζόν (vids)

Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία της Λεβερκούζεν: Η ανακάλυψη του Βιρτς, ο Αλόνσο και η ιστορική σεζόν (vids)

Ο Σίμον Ρόλφες έχει κάνει σπουδαία δουλειά τα τελευταία χρόνια στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και πιστώνεται τις μεταγραφές που έχουν «εκτοξεύσει» τις Ασπιρίνες

Την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της πραγματοποιεί η Μπάγερ Λεβερκούζεν, με την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και να οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου, αλλά και του Europa League.

Οι Ασπιρίνες βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga και μάλιστα μετά την ήττα της Μπάγερν Μονάχου από την Χαϊντενχάιμ (3-2) απέχουν μόλις μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο θα είναι το πρώτο στην ιστορία τους. Παράλληλα, είναι στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν την Καϊζερσλάουτεν (25/5, Βερολίνο), που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδόσφαιρου, αλλά και στους «8» του Europa League, όπου έχουν κληρωθεί με την Γουέστ Χαμ.

Διαβάστε επίσης: Ο «βιονικός» Έσε, τα 6.247… μίλια σε 15 μήνες και το αδιανόητο 39/44 (vids)

Μια μυθική σεζόν για τη Λεβερκούζεν, που φέρει χωρίς καμία αμφιβολία τη σφραγίδα του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος μάλιστα παρά το έντονο ενδιαφέρον των Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου θα παραμείνει στον πάγκο της γερμανικής ομάδας και την επόμενη σεζόν. Πίσω από τον Ισπανό προπονητή, όμως, βρίσκεται ένας ικανότατος αθλητικός διευθυντής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλύψει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Φλόριαν Βιρτς.

Ο Σίμον Ρόλφες αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στην Λεβερκούζεν (2005-2015), έχοντας 377 συμμετοχές, με 49 γκολ και 36 ασίστ, ενώ συνολικά στην καριέρα του είχε 525 αγώνες, με 73 γκολ και 38 ασίστ στο ενεργητικό του.

Το 2018, τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ανέλαβε το πόστο του Διευθυντή Ακαδημιών στην Λεβερκούζεν. Τέσσερις μήνες μετά έγινε αθλητικός διευθυντής στη γερμανική ομάδα και τον Ιούλιο του 2022 έγινε Διευθύνων Σύμβουλος, με τις Ασπιρίνες να τον επιβραβεύουν για τις επιλογές του σε παίκτες, όπως και για την εξαιρετική λειτουργία της ομάδας, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

«Το 2018 επέστρεψα στον σύλλογο ως Διευθυντής της Ακαδημίας και τέσσερις μήνες αργότερα έγινα αθλητικός διευθυντής», ανέφερε αρχικά ο 42χρονος παράγοντας και πρόσθεσε: «Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Δεν είμαι όμως μόνο εγώ στην ομάδα. Έχουμε πολύ ικανά στελέχη, τα οποία μας έχουν βοηθήσει πολύ. Μας έχουν γιγαντώσει σαν σύλλογο. Ο,τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο είναι μια αντανάκλαση της δουλειάς που γίνεται στα γραφεία. Είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον», κατέληξε.

Ο Σίμον Ρόλφες είναι ο άνθρωπος που έχει δημιουργήσει την ομάδα που διαχειρίζεται ο Τσάμπι Αλόνσο και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο νταμπλ, έχοντας μάλιστα πολλές ελπίδες ακόμα και για το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League).

Η ανακάλυψη του Βιρτς

Ο 42χρονος είναι αυτός που έφερε στη Λεβερκούζεν τον Φλόριαν Βιρτς το 2020, όταν οι Ασπιρίνες τον απέκτησαν από την Κ17 της Κολωνίας. Μια μεταγραφή που έχει βγει 100% για τη γερμανική ομάδα, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να βγάζει ασπροπρόσωπο τον Σίμον Ρόλφες. Ο 20χρονος άσος έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της Μπάγερ και μέσα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί έχει εκτοξεύσει την αξία του στα 110 εκατ. ευρώ.

«Ο Φλοριάν Βιρτς μια ιδιαίτερη περίπτωση. Τον ανακάλυψα στα 13 του. Όταν επέστρεψα στη Λεβερκούζεν, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ρώτησα πότε έληγε το συμβόλαιό του. Μου είπαν ότι το 2020 και έγινε η προτεραιότητά μου. Είναι απίστευτο ότι κατάφερα να τον πάρουμε χωρίς να δώσουμε χρήματα. Έχει πάει την ομάδα σε άλλο επίπεδο», ανέφερε και στη συνέχεια μίλησε για το μεταγραφικό πλάνο της Λεβερκούζεν: «Δεν είναι μυστικό ότι μας αρέσει πολύ η αγορά της Λατινικής Αμερικής. Το στυλ μας μοιάζει με το ισπανικό. Λατρεύω την εξυπνάδα και την τεχνική με την οποία το ποδόσφαιρο παίζεται στην Ισπανία», πρόσθεσε ο Σίμον Ρόλφες, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του επίσης τις μεταγραφές των Γκριμάλντο και Μπόρχα Ιγκλέσιας: «Ο Αλεχάντρο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ποδοσφαιριστές. Ο Μπόρχα τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι. Είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει πολύ τη Λεβερκούζεν», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Ο Αλόνσο έχει απόλυτη ελευθερία»

Όσον αφορά στη συνεργασία με τον Τσάμπι Αλόνσο, ο Ρόλφες ανέφερε: «Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Έχουμε άψογη συνεργασία. Συζητάμε συνεχώς για την ομάδα και γενικά για το ποδόσφαιρο. Στο Λεβερκούζεν μπορείς να σκέφτεσαι το ποδόσφαιρο μέρα- νύχτα. Βελτιωνόμαστε καθημερινά. Εχουμε δώσει στον Τσάμπι Αλόνσο την ελευθερία που χρειάζεται ένας προπονητής και έχουμε δικαιωθεί απόλυτα για την επιλογή του».

Ο Σιμόν Ρόλφες είναι ένας από τους λόγους της φετινής επιτυχίας της Λεβερκούζεν, με τον 42χρονο παράγοντα να έχει συνθέσει άψογα τα κομμάτια και να έχει δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα, την οποία έχει «εκτοξεύσει» ο Τσάμπι Αλόνσο.  Οι δύο τους συνεργάζονται άψογα και το αποτέλεσμα που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο είναι εντυπωσιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ