Σκέψεις της UEFA για 36 ομάδες στο Champions League από το 2024!

Σκέψεις της UEFA για 36 ομάδες στο Champions League από το 2024!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Telegraph», η UEFA επεξεργάζεται σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει 36 ομάδες στους ομίλους του Champions League από τη σεζόν 2024-25!

Αλλάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μία ο VAR που έχει μπει στην καθημερινότητα του αθλήματος. Μία η νέα διοργάνωση που έρχεται από την επόμενη σεζόν και έχει την ονομασία Europa Conference League. Μία το Europa League που αλλάζει μορφή από του χρόνου (δύο προκριματικοί γύροι, 32 ομάδες στους ομίλους). Ανακατατάξεις παντού. Εξελίξεις. Σχέδια.

Και έρχεται δημοσίευμα της αγγλικής «Telegraph», το οποίο αναφέρει πως ετοιμάζονται αλλαγές και στο Champions League! Η UEFA λοιπόν, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, επεξεργάζεται σχέδιο αύξησης των ομάδων που θα συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League. Από 32 που είναι σήμερα, να γίνουν 36 από τη σεζόν 2024-25!

Οι δύο τρόποι για να εφαρμοστεί το νέο σχέδιο

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, θα αλλάξει και το format της διοργάνωσης. Η UEFA φέρεται να εξετάζει δύο ενδεχόμενα:

Το πρώτο έχει να κάνει με τη δημιουργία 6 ομίλων, με τον καθένα να έχει από 6 ομάδες. Και θα παίζονται συνολικά 10 αγωνιστικές, εντός-εκτός έδρας, από 6 που είναι σήμερα. Αυτό είναι το πρώτο σενάριο.

Το άλλο σχέδιο που επεξεργάζεται η UEFA, φαίνεται πως είναι πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί και μοιάζει πιο ελκυστικό: Η κάθε ομάδα θα παίζει 10 ματς στους ομίλους, με 10 διαφορετικούς αντιπάλους, οι οποίοι θα επιλέγονται με βάση το βαθμολογικό σύστημα. Με βάση το ranking δηλαδή που θα έχει η κάθε ομάδα. Η δομή αυτή είναι το λεγόμενο και ως «ελβετικό σύστημα διοργανώσεων», το οποίο χρησιμοποιείται στο σκάκι και στις αθλητικές διοργανώσεις των ΗΠΑ.

Το δεύτερο σενάριο φαίνεται καλύτερο και ελκυστικότερο, διότι θα αναμετρώνται μεταξύ τους στους ομίλους δυνατά ονόματα και θα έχουμε καλύτερα ματς. Γεγονός το οποίο θα ευνοήσει και την περαιτέρω αύξηση τηλεθέασης και χορηγών. Άρα και ζεστών χρημάτων στα ταμεία της UEFA.

Όλες αυτές οι σκέψεις πάντως, βρίσκουν σύμφωνους τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι οποίοι ζητούν αύξηση των πιο εμπορικών παιχνιδιών και των ομάδων.

Οι όποιες τελικές αποφάσεις, αναμένεται να παρθούν από την UEFA μέσα στο 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ