Η μεγάλη βραδιά της ΑΕΚ στο Μπερναμπέου (pic & vid)

Η μεγάλη βραδιά της ΑΕΚ στο Μπερναμπέου (pic & vid)

Πριν από 18 χρόνια σαν σήμερα η ΑΕΚ έγινε «της Ρεάλ το φόβητρο» όταν με μια εκπληκτική εμφάνιση επέστρεψε από το 2-0 και έφυγε με την ισοπαλία (2-2) από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2002 η ΑΕΚ συγκλόνισε την Ευρώπη. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League εκείνης της χρονιάς, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία 2-2 χάρη σε γκολ των Κατσουράνη και Σεντένο, γράφοντας ιστορία.

Ήταν τρεις εβδομάδες μετά το εντυπωσιακό 3-3 στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια όταν η Ένωση φιλοξενήθηκε στην έδρα της Ρεάλ και το σκορ στο ημίχρονο έγραφε ήδη 2-0 με δύο γκολ του Μακ Μάναμαν (24′, 45′). Οι «κιτρινόμαυροι» όμως δεν απογοητεύτηκαν και χάρη στις αλλαγές του Μπάγεβιτς κατάφεραν να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα μνημονεύεται για πάντα.

Στο 54′ πέρασαν εκτός οι οι Νικολαϊδης και Τσιάρτας με τους Μαλαδένη και Ίβιτς να παίρνουν τη θέση τους. Πολλοί ίσως εκεί να πίστεψαν πως η ΑΕΚ πέταξε λευκή πετσέτα. Στο 69′ βγήκε και ο Γεωργάτος για να μπει ο Σεντένο. Η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη και την χαλάρωση των Μαδριλένων άρχισε να πατάει καλύτερα και να γίνεται απειλητική. Έτσι στο 74′ από εκτέλεση κόρνερ του Σεντένο, ο Κατσουράνης με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-1 για την Ένωση.

Δώδεκα λεπτά μετά ήρθε και η ισοφάριση. Ο Ίλια Ίβιτς πέρασε Ιέρο και Κασίγιας, σέρβιρε για τον Σεντένο και ο Κοσταρικανός δεν αστόχησε από κοντά βάζοντας «φωτιά» στα ψηλά διαζώματα του Μπερναμπέου που βρίσκονταν περισσότεροι από 2000 οπαδοί της ΑΕΚ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σαλγάδο, Ιέρο, Ελγέρα, Ρ. Κάρλος (75’ Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61’ Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82’ Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο

ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69’ Σεντένο), Λάκης, Τσιάρτας (54’ Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54’ Ιβιτς)

Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια η ΑΕΚ πετυχαίνει τη μεγαλύτερη ανατροπή ελληνικής ομάδας στο UEFA Champions League…

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ