Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα, 55 χρόνια πριν! (pics, vid)

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα, 55 χρόνια πριν! (pics, vid)

Το to10.gr σας ταξιδεύει 55 χρόνια πίσω, στο 1962 και την ιστορική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα.

55 χρόνια πίσω, στις 22/5/1962, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Μπαρτσελόνα σε φιλική αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, η σπουδαία αναμέτρηση έγινε δύο μέρες μετά τα εγκαίνια της Νέας Φιλαδέλφειας και το φιλικό της ΑΕΚ με τη Μπάρτσελόνα (0-6). Έδρα και πάλι η Νέα Φιλαδέλφεια, με τις κερκίδες κατάμεστες.

Ενώ στη πρεμιέρα της ΑΕΚ τυπώθηκαν 35.000 εισιτήρια σ’ αυτό του Ολυμπιακού κυκλοφόρησαν 40.000 εισιτήρια, ενώ φίλοι των «ερυθρόλευκων» κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο ακόμα κι αν δεν διέθεταν το «μαγικό χαρτάκι», προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σπουδαία αναμέτρηση.

Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν μερικές χιλιάδες κόσμου έξω από το γήπεδο και να συμπλέκονται με την Χωροφυλακή! Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών πήραν το δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια με κόκκινα μπαλόνια, κονκάρδες και ροκάνες.

Μπορεί ο κόσμος να ήταν περισσότερος απ’ ότι έπρεπε στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάποιοι να είχαν βρει καταφύγιο μέσα στο γήπεδο, στα κουλουάρ του στίβου, αλλά το ματς διακόπηκε δύο φορές και τις δύο για χάρη του Μπέση. Η πρώτη όταν τραυματίστηκε και η δεύτερη στο τέλος όπου γνώρισε την αποθέωση.

Όσο για το ματς, σε αντίθεση με το ΑΕΚ – Μπαρτσεόνα υστερούσε απέναντί του σε τεχνική, αλλά υπερτερούσε σε πείσμα και πάθος. Στην εξέδρα και ο διάδοχος του Ισπανικού θρόνου Χουάν Κάρλος.

Το πινακάκι του αγώνα

Γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, 5 Ιανουαρίου 1962

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 0-2

Σκόρερς: 37ο Περέδα, 46ο Εβαρίστο

Διαιτητής: Φατούρος

Ολυμπιακός: Τσακακτζής, Πλέσσας, Στεφανάκος, Σημαντήρης, Πολυχρονίου, Ηλιάδης (46ο Μπέσης), Κ.Παπάζογλου, Σουρούνης (70ο Ηλιάδης), Μπέμπης (46ο Υφαντής), Σιδέρης, Αρ.Παπάζογλου

Μπαρτσελόνα: Πεσούντο (46ο Σεντράν), Σεγκάρα (46ο Φόνσο), Γκαράϊ (46ο Ρόντρι), Γκάρθια (46ο Ολιβέλια), Βιλαβέρδε (46ο Μαράνιον), Χενσάνα, Ζαλντούα, Κότσιτς (46ο Βέργκες), Εβαρίστο, Περέδα (46ο Μπενίτεζ), Βιθέντε

Το φιλμ του αγώνα
37ο:Εκτέλεση κόρνερ από την Μπαρτσελόνα, διώχνει προσωρινά ο Τσανακτζής, σουτ από τον Βιλαβέρδε, νέα επέμβαση Τσανακτζή, δυνατό σουτ Περέδα και… 0-1.

46ο: Αιφνιδιασμός της Μπαρτσελόνα που κλέβει τη μπάλα στην άμυνα, ο Μπενίτεζ βρίσκει τον Εβαρίστο σουτάρει και… 0-2

Δοκάρι: Βέργκες (63ο)

Δείτε στο to10.gr ρετρό βίντεο από το ιστορικό ματς στο μακρινό 1962

Δείτε το ποστάρισμα στο Twitter με το οποίο η Μπαρτσελόνα τίμησε την ιστορική αναμέτρηση

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ