Σερί οκταετίας της «Μπάρτσα» διέκοψε ο θρύλος!

Σερί οκταετίας της «Μπάρτσα» διέκοψε ο θρύλος!

Διαβάστε στο to10.gr πόσα χρόνια είχε να μείνει χωρίς γκολ σε εκτός έδρας ματς για τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα και θα κατανοήσετε το μέγεθος της χθεσινής επιτυχία του Ολυμπιακού.

Δεν ήταν μία απλή ισοπαλία. Δεν ήταν καν απλά μία αφορμή ώστε να δει με αισιοδοξία το μέλλον του στους Ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και την προοπτική να κατακτήσει την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα, ο Ολυμπιακός.

Για τους Πειραιώτες, το χθεσινό 0-0 με τη Μπαρτσελόνα είναι κάτι παραπάνω και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών για τον σύλλογο της Καταλονίας.

Η Μπαρτσελόνα στη φάση των Ομίλων την τελευταία πενταετία είναι αμείλικτη. Δεν χαρίζεται σε κανέναν αντίπαλο, δεν υπάρχουν αδιάφορα ματς για εκείνη και πάντα επιλέγει να δώσει το 100%, έστω κι αν μαθηματικά δεν έχει ανάγκη το εκάστοτε «τρίποντο».

Οι αριθμοί «μιλούν»

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά οκτώ ολόκληρα χρόνια είχε να μείνει χωρίς σκοράρισμα σε εκτός έδρας παιχνίδι της για τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα.

Ήταν στον μακρινό Νοέμβρη του 2009, όταν η Μπαρτσελόνα είχε αναδειχθεί ισόπαλη 0-0 με τη Ρούμπιν στο Καζάν. Αυτό το «άνυδρο» 90λεπτο για τους Ισπανούς, έμελλε να είναι και το τελευταίο μέχρι χθες.

Από τότε, η Μπαρτσελόνα σκοράρει κατά ριπάς σε κάθε αγώνα της μακριά από την Ισπανία για τη φάση των Ομίλων, έχοντα ρεκόρ κάτι περισσότερο από 2 γκολ μέσο όρο ανά ματς και συγκεκριμένα 43 γκολ ενεργητικό – 18 παθητικό, σε 21 παιχνίδια.

Μεταξύ αυτών, «τριάρα» στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2010-2011, 0-5 και 0-4 σε Λευκορωσία και Τσεχία αντίστοιχα την επόμενη σεζόν, 0-2 στη Μπενφίκα, 0-3 στην Σπαρτάκ Μόσχας το 2012-2013, «τεσσάρα» στον ΑΠΟΕΛ το 2013-2014 και συνολικά, όπως αναφέραμε παραπάνω, σκοράρισμα σε κάθε ματς ανεξαρτήτως νίκης ή ήττας.

Αυτά τα στοιχεία, όσο και η συνειδητοποίηση της δύσκολης χρονικής συγκυρίας για τον Ολυμπιακό στην οποία επετεύχθη η χθεσινή επιτυχία, την χρίζουν πραγματικά μεγαλοπρεπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ