Η μάχη της Μαδρίτης και η μεγάλη πρόκληση της Βιγιαρεάλ στο Μόναχο (vids)

Η μάχη της Μαδρίτης και η μεγάλη πρόκληση της Βιγιαρεάλ στο Μόναχο (vids)

Τα πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League σφραγίζονται απόψε. Σε Μαδρίτη και Μόναχο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, με τη ρεβάνς Τσέλσι-Ρεάλ να κλέβει την παράσταση.

Ώρα… Champions League, με τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη να είναι στραμμένα στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ φιλοξενεί στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου την Τσέλσι, έχοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργνάνωσης.

Το 1-3 στο Stamford Bridge δίνει… φτερά στους Μαδριλένους, που βρίσκονται στο κατώφλι των ημιτελικών. Ο Καρίμ Μπενζεμά έκλεψε την παράσταση στο πρώτο ματς του Λονδίνου, με τον Γάλλο επιθετικό να κάνει σμπαράλια την άμυνα των «μπλε». Χατ τρικ με συνοπτικές διαδικασίες και η «βασίλισσα» είναι με το εισιτήριο στο χέρι.

Οι Μαδριλένοι ποντάρουν πολλά στην κατάσταση του πολύπειρου επιθετικού, που σπάει όλα τα ρεκόρ την εφετινή σεζόν. Ο Μπενζεμά οδηγεί στη γη της Επαγγελίας την ομάδα του, με τον Κάρλο Αντσελότι να του βγάζει το καπέλο στη συνέντευξη τύπου.

«Η σεζόν λέει ότι υπάρχουν δύο επιθετικοί που έχουν ξεχωρίσει πολύ, ο Βινίσιους και ο Μπενζεμά. Στο παρελθόν είχαμε τον Κριστιάνο και τον Μπέιλ. Το να λέμε ότι εξαρτόμαστε από τον Μπενζεμά είναι αλήθεια, δεν χρειάζεται να το κρύβουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που εξαρτώμαι από τον Μπενζεμά», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός για τον Καρίμ που αποτελεί το φόβο και τον τρόμο όλων των αμυντικών.

Γάλλος Θεός με 8 γράμματα (pics) | to10.gr

Η Τσέλσι πάει στη Μαδρίτη με άλλον αέρα, μετά και την εξάρα στο Saint Mary’s επί της Σαουθάμπτον. Οι «μπλε» έβγαλαν αντίδραση, αλλά γνωρίζουν καλά ότι το έργο τους είναι πολύ δύσκολο. Ουσιαστικά στο Μπερναμπέου θα αναζητήσουν ένα… θαύμα για να παραμείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του back to back.

Φυσικά, μην ξεχνάμε και τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η ομάδα. Πολλά και διάφορα τα προβλήματα στους «μπλε» το τελευταίο διάστημα μετά και την επεισοδιακή αποχώρηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι κυρώσεις από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, οδήγησαν τον 55χρονο ολιγάρχη στην πόρτα της εξόδου από το Λονδίνο.

Παράλληλα, ο Τόμας Τούχελ έχει να διαχειριστεί και τους πολλούς αγωνιστικούς… πονοκεφάλους. Χάντσον-Οντόι, Τσίλγουελ, Μπάρκλεί, Αθπιλικουέτα και Λουκάκου έχουν τεθεί νοκ άουτ για τη μάχη της Μαδρίτης.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ στην Alianz Arena. Τα «κίτρινα υποβρύχια» του Ουνάι Έμερι σόκαραν τον ποδοσφαιρικό κόσμο με την εμφάνιση του πρώτου ματς. Η ισπανική ομάδα πάτησε τους Βαυαρούς, επικρατώντας με 1-0 στο Estadio de la Cerámica.

Το σύνολο του Εμερι έστειλε το μήνυμα στην Μπάγερν. Είναι σκληρό καρύδι και θα πρέπει να σοβαρευτούν οι Βαυαροί αν θέλουν να τσεκάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League.

Μετά τη Γιουβέντους, η Βιγιαρεάλ δείχνει ικανή να στείλει σπίτι της και την Μπάγερν. Στο στρατόπεδο των Ισπανών επικρατεί πίστη για τη ρεβάνς κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Έμερι.

«Σεβόμαστε με κάθε τρόπο και με κάθε έννοια την Μπάγερν Μονάχου. Είναι μία μεγάλη ομάδα. Ειδικά στην Ευρώπη. Ξέρουμε ότι η ρεβάνς και ειδικά στην έδρα της θα είναι μία πολύ δύσκολη δοκιμασία για εμάς. Ωστόσο, πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε και να τα βγάλουμε πέρα. Η Μπάγερν Μονάχου έχει μία καλή ομάδα, αλλά, θέλουμε να περάσουμε και στην επόμενη φάση του Champions League. Θέλουμε να περάσουμε στα ημιτελικά του θεσμού.

Έμερι: «Απομένουν 90 λεπτά για μια ιστορική στιγμή»! | SportJournal.gr

Βέβαια τους Βαυαρούς δεν πρέπει κανείς και ποτέ να τους ξεγράφει. Η Μπάγερν έχει αποδείξει πολλάκις την αξία της όταν βρίσκεται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Η φανέλα της Μπάγερν… ζυγίζει τόνους ολόκληρους και συγκαταλέγεται πάντα στα φαβορί για την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά.

«Δεν πρέπει να δώσουμε στη Βιγιαρεάλ χρόνο για να βρει ρυθμό. Οι απαντήσεις μας θα έρθουν μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο Νάγκελσμαν, που γνωρίζει καλά ότι θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν αποκλειστεί από τη συνέχεια του Champions League.

Δύο ματς… φωτιά στο δρόμο για τα ημιτελικά του Champions League και μένει να φανεί ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος της βραδιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ