Ολυμπιακός: Για την… προϊστορία, ρε γαμώτο! (vids)

Ολυμπιακός: Για την… προϊστορία, ρε γαμώτο! (vids)

Ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με την Μακάμπι εκτός από τον κόσμο του, που θα δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα έχει ως σύμμαχό του και την παράδοση!

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι στραμμένα αύριο όλα τα βλέμματα, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Μακάμπι Χάιφα (22/7 22:00), στον επαναληπτικό του β’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τους Ισραηλινούς, στη ρεβάνς του 1-1, με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Οι αναβαθμίσεις που χρειαζόταν

Ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο όμως οι Πειραιώτες θα έχουν τη βοήθεια των οπαδών τους, οι οποίοι αναμένεται να γεμίσουν το φαληρικό γήπεδο και να δώσουν ώθηση στην αγαπημένη τους ομάδας. Οι πρωταθλητές είναι προετοιμασμένοι για μια σκληρή μάχη και αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πετύχουν τον στόχο τους.

Στο αυριανό ματς ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια που θα κάνει για να συνεχίσει στο Champions League, εκτός από τον κόσμο του που θα δημιουργήσει «καυτή» ατμόσφαιρα, θα έχει ως «σύμμαχό» του επίσης και την παράδοση, καθώς προκρίθηκε και τις τέσσερις φορές, όταν ήρθε ισόπαλος στο πρώτο παιχνίδι, σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το 1974 με την Σέλτικ, το 1983 με τον Αγιαξ, το 1989 με τη Φιρστ Βιέννα και το 2019 με την Πλζεν. Το 1974 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Σέλτικ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το πρώτο ματς στη Σκωτία ήρθε ισόπαλο 1-1, με τους Πειραιώτες στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» να επικρατούν με 2-0 και να παίρνουν την πρόκριση.

Το 1983 οι Ερυθρόλευκοι στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κληρώθηκαν με τον Αγιαξ. Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Αμστερνταμ έληξε χωρίς γκολ (0-0) και όλα θα κρινόντουσαν λίγες ημέρες αργότερα στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οι Πειραιώτες στις 28/9/1983 υποδέχθηκαν τους Ολλανδούς στο ΟΑΚΑ και πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση επικράτησαν με 2-0. Πρωταγωνιστής για τους θριαμβευτές ο Νίκος Αναστόπουλος, που πέτυχε και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού, με τον θρυλικό «μουστάκια» να γνωρίζει την αποθέωση από 80.000 οπαδούς του πειραϊκού συλλόγου.

Εξι χρόνια αργότερα οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν την Φιρστ Βιέννα για τον β’ γύρο του Κυπέλλου UEFA. Το πρώτο ματς στη Βιέννη έληξε 2-2, ενώ ο επαναληπτικός στο Φάληρο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 1-1. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να μην κέρδισαν, αλλά χάρη στα εκτός έδρας γκολ προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Το 2019, στη δεύτερη χρονιά του Πέδρο Μαρτίνς στο τιμόνι των Πειραιωτών, ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Βικτόρια Πλζεν για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Το ματς στην Τσεχία έληξε 0-0, με τους πρωταθλητές στη ρεβάνς να στήνουν πάρτι στο Καραϊσκάκη και με το επιβλητικό 4-0 να παίρνουν την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο.

Με πάθος, πίστη στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς, στήριξη από τον κόσμο και σύμμαχο την παράδοση, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι (22/7, 22:00), με στόχο μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ