Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 1-0: «Σβηστή» πρόκριση για τους Μαδριλένους

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 1-0: «Σβηστή» πρόκριση για τους Μαδριλένους

Με... δράστη τον Μπενζεμά η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ και σε συνδυασμό, με το εμφατικό 5-2 του Άνφιλντ πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Champions League. Στα προημιτελικά και η Νάπολι που ντούπλαρε τις νίκες της επί της Άιντραχτ (3-0).

Η τρομερή παράσταση της 21η Φεβρουαρίου ήταν αρκετή για την Ρεάλ. Έχοντας το τεράστιο αβαντάζ του 5-2 του Άνφιλντ η «Βασίλισσα» υπέταξε ξανά την Λίβερπουλ χάρη στο τέρμα του Μπενζεμά (73′), παίρνοντας έτσι με στίλ την πρόκριση για τους «8» του Champions League.

Δύο δοκάρια για την ομάδα του Αντσελότι στο πρώτο μέρος, με την Λίβερπουλ και  αυτή με την σειρά της να χάνει σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κουρτουά, ωστόσο πέρα από την αποτελεσματικότητα της έλειπε και η τύχη για την τεράστια υπέρβαση.

Διαβάστε επίσης: Ο Θρύλος της Ευρώπης πήρε το Challenge Cup! (3-0)

O ρυθμός του αγώνα στο ξεκίνημα ήταν εξαιρετικός με τις δύο ομάδες να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η Λίβερπουλ στο 6′, έπειτα από λάθος γύρισμα του Καρβαχάλ με τον Κουρτουά να νικά στο τετ α τετ τον Νούνιεζ.

Η απάντηση της Ρεάλ ήταν άμεση με τον Καμαβινγκά να κλέβει στον χώρο τους μεσαίας γραμμής, με τους Βινίσιους και Κροος να συνεργάζονται εξαιρετικά, ωστόσο το γύρισμα του Γερμανού να μην βρίσκει συμπαίκτη.

Όλα αυτά πριν φτάσουμε στην φάση του 13′, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Ρούντιγκερ, ο Βινίσιους βρέθηκε μπροστά από τον Άλισον με το τελείωμα του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Επτά λεπτά αργότερα η Ρεάλ διπλασίασε τα δοκάρια της, με τον Καμαβινγκά να βρίσκει όσο χώρο χρειαζόταν με το σουτ που επιχείρησε να σταματά στο δοκάρι.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 33′ με τον Κουρτουά να διώχνει εντυπωσιακά το πλασέ του Νούνιεζ.

Στην επανάληψη το σκηνικό της αναμέτρησης άλλαξε με τις «στροφές» να πέφτουν και την Ρεάλ να διαχειρίζεται εξαιρετικά το δεύτερο 45λεπτο.

Μάλιστα το σύνολο του Αντσελότι ήταν αυτό που απείλησε με τον Βαλβέρδε σε δύο περιπτώσεις (53′, 63′). Τελικά η ομάδα που τόλμησε περισσότερο ήταν και αυτή που δικαιώθηκε με τους «μερέγχες» να βρίσκουν δίχτυα με τον αρχηγό τους Μπενζεμά (78′), ντουμπλάροντας έτσι τις νίκες επί της Λίβερπουλ.

Iστορική πρόκριση για Νάπολι

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι μετά το 0-2 στη Φρανκφούρτη κέρδισε 3-0 την Άιντραχτ και στη Νάπολη και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, με τους «παρτενοπέι» να συνεχίζουν με ξέφρενο ρυθμό και εκτός συνόρων!

Στο 19′ ο Κβαρατσχέλια πέρασε την άμυνα της Άιντραχτ αλλά στο τετ α τετ τον σταμάτησε και έδιωξε σε κόρνερ ο Τραπ. Η Νάπολι ανέβαζε στροφές ανά διαστήματα αλλά βρήκε δίχτυα στο 45+2.

Ο Πολιτάνο έβγαλε σέντρα από πλάγια θέση και ο Οσιμέν με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κέρδισε τον Τραπ για το 1-0. Ο Νιγηριανός έφτασε τα 27 γκολ στη σεζόν!

Στο 53′ ο Οσιμέν μετά από ασίστ του Ντι Λορέντζο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, με το τελικό 3-0 να διαμορφώνει ο Ζιελίνισκι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 64′.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ