Σμιντ: «Νομίζω ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες»

Σμιντ: «Νομίζω ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες»

Αισιόδοξος πως η Μπενφίκα μπορεί να πάρει την πρόκριση επί της Ίντερ εμφανίστηκε ο Ρότζερ Σμιντ.

Ο Ρότζερ Σμιντ εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του «εάν εμφανιστεί στα καλύτερά της» μπορεί στο Μιλάνο να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί εκείνη στα ημιτελικά του Champions League.

Στο πρώτο ματς στη Λισαβόνα την περασμένη εβδομάδα, η Ίντερ κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-0, δημιουργώντας πλέον πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια της Μπενφίκα, να βρεθεί στα ημιτελικά, ξεπερνώντας μια «κατάρα» που την ακολουθεί τον 21ο αιώνα.

Από τότε που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1990 (έχασε 1-0 στη Βιένη από τη Μίλαν), η Μπενφίκα έχει εμφανιστεί πέντε φορές στα προημιτελικά της διοργάνωσης και αποκλείεται κάθε φορά, όλες στην εποχή του Champions League.

«Όταν πρόκειται να πετύχουμε τόσα πολλά γκολ, δείξαμε αυτή τη σεζόν ότι ξέρουμε πώς να το κάνουμε, και την περασμένη εβδομάδα δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες που δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε. Αύριο θα είναι ένας περίπλοκος αγώνας, θα έχουμε να σκεφτούμε την αμυντική τακτική, αλλά θα ξεκινήσουμε με εις βάρος μας σκορ 2-0.

Είναι μια επικίνδυνη ομάδα, γιατί ξέρουν πώς να μας βάζουν σε μπελάδες. Πιστεύω ότι πετάξαμε μια μεγάλη ευκαιρία, εντός έδρας, για να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Τώρα όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θα πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο, αφήνοντας τα συναισθήματα έξω», τόνισε.

«Πιστεύω ότι ένα γκολ νωρίς θα άλλαζε πολλά πράγματα. Γι’ αυτό λυπούμαστε αν σκεφτούμε τις μεγάλες ευκαιρίες που χάσαμε στο δεύτερο μισό του αγώνα της περασμένης εβδομάδας. Το να σκοράρουμε νωρίς θα ήταν καλύτερο, αλλά και να το κάνουμε αργότερα στο ματς θα μας έδινε την ευκαιρία να επιστρέψουμε. Θα πρέπει να επιτεθούμε, αυτό είναι σίγουρο», συνέχισε.

«Είναι στο χέρι των παικτών να αποδείξουν τι αξίζουν, δεν θέλουμε δικαιολογίες γιατί έχουμε μια πολύ φιλόδοξη ομάδα. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα, αλλά είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε. Αν κοιτάξω την ομάδα μας στις καλύτερες μέρες μας, νομίζω ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες. Το έχω ήδη πει, πιστεύω πάντα στην ομάδα μου.

Είναι μια δύσκολη κατάσταση, δεν είναι 50-50 και έχουν διπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας, αλλά είναι ένα παιχνίδι και μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να παραδεχτούμε ότι αυτό που κάναμε μέχρι τώρα ήταν φανταστικό και έτσι λειτουργεί το ποδόσφαιρο τώρα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αποδεχτούμε, εστιάζοντας στο να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ