Οι… Ιταλοί ξανάρχονται! (vids)

Οι… Ιταλοί ξανάρχονται! (vids)

Οι Ιταλικές ομάδες είναι ξανά στις επάλξεις και προσπαθούν να θυμίσουν και στους νεότερους πόσο μεγάλη δύναμη είναι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο ξανά στις επάλξεις!

Αλήθεια, πόσα χρόνια είχαμε να δούμε τους Ιταλούς τόσο ψηλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Μετά τα μέσα της δεκαετίας του 2000 πολύ αραιά βλέπαμε Ιταλικές ομάδες ψηλά στα μεγάλα σαλόνια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2009-10 η Ίντερ του Μουρίνιο κατακτούσε τελευταία φορά το Champions League με αντίπαλο τη Μπάγερν (2-0). Από τότε τίποτα.

Η Γιουβέντους προσπάθησε δυο φορές στα μέσα της δεκαετίας του 2010 να… σηκώσει ανάστημα στα ισπανικά μεγαθήρια. Το 2014-15 οι Γιουβεντίνοι ηττήθηκαν από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με σκορ 3-1, ενώ δυο χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά της Ρεάλ να κατατροπώσει τους «μπιανκονέρι» με 4-1.

Τέλος, τώρα κοντά, τη σεζόν 2019-2020 συγκεκριμένα, η Ίντερ υπέκυψε στην… υπερδύναμη (ισπανική ομάδα και πάλι), του Europa League, Σεβίλλη και ηττήθηκε με 3-2 στον τελικό.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ – Αραούχο: Τι χάνει η Ένωση με την απουσία του «Τσίνο» (pics,vids)

Η Ρόμα μας ξανασύστησε την Ιταλία στην Ευρώπη μέσω του Europa Conference League

Μέσα από τη νεοσύστατη διοργάνωση του Europa Conference League η Ρόμα μετά από καιρό έφερε τίτλο ευρωπαϊκό (πέρσι) στην γειτονική χώρα, επικρατώντας της Φέγενορντ (την οποία απέκλεισε χθες στο Europa League) με τέρμα του Νικολό Ζανιόλο. Φέτος βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει εντυπωσιακά, με τους Ιταλούς να έχουν πάμπολλες ευκαιρίες να βρεθούν τουλάχιστον στην… πηγή, και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Να που είναι φέτος οι ομάδες της γειτονικής χώρας

Στο Europa Conference League υπάρχει μία ιταλική ομάδα στα ημιτελικά. Η Φιορεντίνα που αν και τα χρειάστηκε… απέκλεισε τη Λεχ Πόζναν στα προημιτελικά και ετοιμάζεται για τον ημιτελικό με το ισχυρό αουτσάιντερ που λέγεται Βασιλεία. Αν οι «βιόλα» περάσουν, θα τους περιμένει μια εκ των Γουέστ Χαμ και Άλκμααρ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου, με τους παίκτες του Βιτσένζο Ιταλιάνο να έχουν πολλές πιθανότητες για κάτι πολύ καλό.

Στο Europa League δε, η Ρόμα σε ματς «θρίλερ» απέκλεισε με 4-1 το κατά πολλούς φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο, την Φέγενορντ και πλέον θα βρει απέναντί της τη Λεβερκούζεν στον ημιτελικό. Η γερμανική ομάδα δεν θα είναι εύκολη λεία για τους «τζιαλορόσι» που όμως -και με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο τους- έχουν το «know how» για να πάρουν την πρόκριση στον τελικό.

Από εκεί και πέρα αν οι Ρωμαίοι περάσουν, θα περιμένουν μία εκ των Γιουβέντους και Σεβίλλη. Οι «μπιανκονέρι» πέρασαν ζόρικα με τη Σπόρτινγκ αλλά είναι στα ημιτελικά κόντρα στους Σεβιγιάνους, που γνωρίζουν τη διοργάνωση καλύτερα κι από τη La Liga. Επίσης δύσκολο το έργο των παικτών του Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι αλλά έχουν την ποιότητα να ανταπεξέλθουν.

Όσον αφορά τα του Champions League, έχουμε έναν ιταλικό «εμφύλιο» στα ημιτελικά, αυτόν μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν.

Δεκαοχτώ χρόνια μετά από εκείνο τον αλησμόνητο προημιτελικό στα νοκ άουτ (που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ), οι δυο ομάδες συναντιούνται ξανά. Ένας εκ των δυο θα είναι στον τελικό κόντρα, είτε στη Μάντσεστερ Σίτι είτε στη Ρεάλ.

Θα είναι βέβαια και το αουτσάιντερ… αλλά σημασία έχει πως μετά από πολλά πολλά χρόνια βλέπουμε 5 ιταλικές ομάδες στους «4» των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ναι, μπορεί κάποιες να μην είναι καν τα φαβορί για να κατακτήσουν τα τρόπαια που κυνηγούν.

Ναι, μπορεί να μη διαθέτουν παίκτες τεράστιου βεληνεκούς όπως κάποιοι εκ των αντιπάλων τους.

Δεν υπάρχει ο Ντελ Πιέρο, ο Κακά, ο Μιλίτο, ο Τότι, ο Μπατιστούτα, ο Ζανέτι, ο Καμπιάσο (και πολλοί πολλοί άλλοι).

Λείπουν από την Ιταλία οι τεράστιες αυτές προσωπικότητες, αλλά αυτοί είναι ξανά στις επάλξεις, μία δεκαετία και, αργότερα, και προσπαθούν να θυμίσουν στους νεότερους τι σημαίνει ιταλικό ποδόσφαιρο και πόσο ισχυρό είναι στην Ευρώπη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ