ΑΕΚ – Αραούχο: Τι χάνει η Ένωση με την απουσία του «Τσίνο» (pics,vids)

ΑΕΚ – Αραούχο: Τι χάνει η Ένωση με την απουσία του «Τσίνο» (pics,vids)

Η μεγάλη πίεση στους αντιπάλους ήταν ένα από τα πράγματα που έκανε τον Αραούχο να ξεχωρίζει στην ΑΕΚ. Τι ακριβώς χάνει η Ένωση με την απουσία του Αργεντινού επιθετικού.

Σέρχιο Αραούχο. Μία μεγάλη απώλεια για την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται σήμερα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου της Μαδρίτης προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα που έχει με τον μηνίσκο στο αριστερό του πόδι. Κατ’ επέκταση λοιπόν θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν για την Ένωση, που τώρα θα πρέπει να βρει τρόπους και παίκτες, προκειμένου να κατακτήσει και τους δυο στόχους που ακόμα κυνηγάει στη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Οι 100… άσφαιρες μέρες του Ολιβέιρα που «πονοκεφαλιάζουν» τον Λουτσέσκου

Υπάρχουν βέβαια λύσεις για τον Ματίας Αλμέιδα όπως αυτή του Τσούμπερ για παράδειγμα, αλλά η αλήθεια είναι πως ο «Τσίνο» έκανε πράγματα στο γήπεδο που οι «κιτρινόμαυροι» δε θα τα βρουν από κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή.

Η ασφυκτική του πίεση

Ο Αραούχο ήταν ένας ποδοσφαιριστής που πίεζε. Πίεζε αφόρητα τους αντίπαλους αμυντικούς, δείγμα της εξαιρετικής του φυσικής κατάστασης ενώ με το ρόλο που του είχε δώσει ο Αλμέιδα στο γήπεδο, αυτόν του «πασπαρτού», έφτανε να πιέζει μέχρι και τους αντίπαλους επιθετικούς αν χρειαζόταν.

Η κυκλοφορία της μπάλας

Ο 31χρονος επιθετικός πλέον με τον Αλμέιδα, στον πάγκο, περισσότερο κινούνταν περιφερειακά στην επίθεση ενώ πολλές φορές έφτανε μέχρι το χώρο του κέντρου για να πάρει τη μπάλα και να προωθήσει το παιχνίδι της Ένωσης. Με γρήγορες κινήσεις κυρίως από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής στο κέντρο και συνδυασμούς προσπαθούσε να βγάλει την ΑΕΚ σε θέση τετ α τετ και από την κορυφή. Αυτό το στοιχείο πλέον δε θα υπάρχει εύκολα.

Οι ασίστ και τα γκολ

Ο Αραούχο φέτος ήταν πιο αλτρουιστής από ποτέ. Συγκεκριμένα μοίρασε στους συμπαίκτες του 9 ασίστ, σημειώνοντας  και 7 τέρματα. Κοινώς είχε συμμετοχή σε 16 τέρματα της ΑΕΚ έχοντας ρόλο πίσω  από τον Λιβάι Γκαρσία. Έναν ρόλο που του ταίριαξε απόλυτα, τον αποδέχτηκε και τον υπηρέτησε με πάθος.

Με το που έπεφτε ξανασηκώνονταν

Ο Αραούχο είναι ένας ποδοσφαιριστής με ιδανικό κορμί. Στεγνός, σχετικά ψηλός για το άθλημα, με τρομερή φυσική κατάσταση και νεύρο. Παίκτης ο οποίος όσες φορές και να έπεφτε κάτω ξανασηκώνονταν. Ακόμα κι αν υπέφερε, ακόμα κι αν τα μαρκαρίσματα πάνω του ήταν αντιαθλητικά, εκείνος σηκωνόταν πάνω και έτρεχε σαν «σκύλος» να πιέσει για να κλέψει τη μπάλα η ΑΕΚ. Για του λόγου το αληθές είχε 34 συμμετοχές φέτος με 2.636 λεπτά συμμετοχής. Τα περισσότερα από όλους τους συμπαίκτες του.

Ο Αραούχο βάζει κομβικό γκολ στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα Play-Offs ( μετά το 9:50):

Ο Αραούχο σκοράρει με το κεφάλι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην «ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ» (μετά το 1:50) :

Παίκτης που εκτιμούν και σέβονται όλοι

Περισσότερο η ΑΕΚ χάνει έναν ποδοσφαιριστή που πάνω κάτω τον εκτιμούσαν όλοι. Συμπαίκτες και αντίπαλοι. Ποδοσφαιριστή που έπαιζε fair και που με ένα νεύμα του μπορούσε να ξεσηκώσει την «κιτρινόμαυρη» εξέδρα. Ο Αραούχο είναι ένας πιστός «στρατιώτης» της Ένωσης που θα λείψει αλλά θα είναι ετοιμοπόλεμος όταν ξαναρχίσει η προετοιμασία του καλοκαιριού και άπαντες θα τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ